2
Košarka

FOTO: Starsport

ČOVIĆ PORUČIO PEŠIĆU: ‘Samo da kažem, mi ligu imamo i bilo bi dobro da je malo poseti!’

Objavljeno: 16.09.23 u 12:50

‘Mi moramo da zavrnemo rukave i da radimo na novoj strukturi koja je neophodna.’

Predsednik Crvene zvezde, Nebojša Čović je rekao da je veoma zadovoljan onim što je postigla reprezentacija na Mundobasketu i time što je tadicija dočeka na balkonu nastavljena.

-Sjajan je ovo uspeh, igrači su bili fenomenalni, a mislim i da je onaj nesrećan događaj sa Borišom bio važan faktor okupljanja ekipe. Hvala milom Bogu, on je preživeo i nadam se da će se oporaviti i nastaviti karijeru – započeo je.

-Veoma sam zadovoljan da je nastavljena tradicija proslava na balkonu Skupštine grada, koju sam uveo 1995. dok sam bio gradonačelnik Beograda. Bilo je lepo, bilo je dobro i ja još jednom čestitiam selektoru Pešiću i reprezentaciji. Već 3-4 godine pričam da su nam neophodne promene i između ostalog na tu moju priču o promenama je i došao Pešić da postane selektor – istakao je on.

Potom se dotakao Pešićeve izjave da košarkaška liga u Srbiji ne postoji i da su potrebne radikalne promene.

-Njegova priča je u redu, a to je da medalja ne sme da pokrije nešto što su naši nedostaci. Mi moramo da zavrnemo rukave i da radimo na novoj strukturi koja je neophodna, kako KLS-a, tako i Košarkaškog saveza Srbije. I samo da kažem Pešiću, mi ligu imamo i bilo bi dobro da malo poseti tu ligu. On je sad napravio odličan rezultat, ali znate kako kažu, nemoj da se mnogo poneseš u pobedi, kao što se ne treba zaneti ni u porazu – naveo je prvi čovek ‘crveno-belih’.

Ipak poštuje Pešića.

-Treba imati pravu meru za sve stvari, Pešića poštujem, sa njim sam radio i 2001. i 2002, kada smo osvajali zlata. On je nekako predodređen za titule, ali eto prvi put mu se sad desio poraz u finalu – poručio je Čović.

 

0
5

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter