3
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

TERZIĆ PORUČIO: ‘Zvezda je daleko bolja od svih u Srbiji i nema rivala u domaćem prvenstvu!’

Objavljeno: 15.09.23 u 15:20

‘Razlika sa kojom smo završili u odnosu na drugoplasirani TSC govori o tome.’

Generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić govorio je italijanske medije, ‘Sportpres24′ o dominaciji tima iz Ljutice Bogdana Srbiji. On je rekao da su ‘crveno-beli’ mnogo ispred svih u domaćem šampionatu, a da evropskim klubovima ne mogu finansijski da pariraju, ali mogu na terenu.

-Crvena zvezda je daleko bolja od svih u Srbiji i nema rivala u domaćem prvenstvu. Razlika sa kojom smo završili u odnosu na drugoplasirani TSC govori o tome. Opredeljenje svih nas u klubu je da stremimo Evropi i da budemo u društvu velikih evropskih klubova – započeo je.

-Finansijski ne možemo da im pariramo, ali na terenu možemo što smo pokazali i kada smo pobedili Liverpul koji je te sezone osvojio Ligu šampiona. U Srbiji zaista nemamo konkurenciju i tako je već godinama. Glavni razlog za to je način na koji radimo i temeljno planiramo. Kvalitet tima je proizvod toga rada – naveo je Terza.

Potom je objasnio kakvu je situaciju zatekao i proces stavljanja kluba na noge.

-Gledano iz ove perspektive, dve deluje nestvarno. Kada sam došao u Crvenu zvezdu, klubu je bila isključena struja a zaposleni su bili u štrajku. Morao sam da se bavim mikromenadžmentom i da idem od osobe do osobe. Paralelno sa tim sam se bavio fudbalskim stvarima, sklapanjem tima i svim ostalim što ide uz to – objašnjavao je on.

Kazao je da su treneri morali danju da predstavljaju zato što nisu imali struju.

-Situacija je bila takva da smo trenera morali da promovišemo po danu na tribinama jer u medija centru nije bilo struje. Imali smo ogromne dugove i vladalo je veliko nezadovoljstvo u klubu – nastavio je.

Dotakao se i omladinskog pogona.

 -Crvena zvezda je i dalje rasadnik sjajnih fudbalera i mnogi fudbaleri koji su prošli kroz njenu školu ili prvi tim danas igraju za velike evropske klubove: Luka Jović, Ivan Ilić, Marko Grujić, Mihailo Ristić, Aleksa Terzić, Uroš Račić, Dejan Joveljić… Sve su to reprezentativci Srbije koji su ponikli u Crvenoj zvezdi otkako sam ja u klubu – istakao je Zvezdan.

-Takođe, Predrag Rajković, Srđan Babić, Darko Lazović, Nemanja Radonjić su igrači koji su bili deo našeg kluba. Da ne pominjem Strahinju Erakovića koji je verovatno najbolji srpski štoper ili Stefana Mitrovića kojeg smo doveli prošle godine. Prodali smo i mladog Marka Lazetića u u Milan tako da smo i dalje sjajna fabrika mladih fudbalera – naveo je.

Fokusirani su na Evropu.

-Možda su rezultati koje smo pravili u Evropi prethodnoih godina za nekoga iznenađenje, ali za mene nisu. Zato što znam šta smo radili da dođemo do toga. A ključ uspeha je što nikad nismo zadovoljni postignutim i uvek hoćemo još. U Crvenoj zvezdi ne postoji minuli rad. Uvek moraš da budeš bolji, više posvećen i svakog dana sve aktivniji. To je način na koji radimo, a u način rada drugih klubova u Srbiji zaista ne bih želeo da ulazim…. Fokusirani smo na Evropu i želimo da se takmičimo sa klubovima iz Lige šampiona gde imamo najmanji budžet od svih – poručio je Terzić.

 

6
9

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter