0
Dejvis kup

FOTO: Twitter/@usopen

SRBIJA JURIŠA NA SALATARU: Novak Đoković zadao završni udarac Špancima za plasman u četvrtfinale Dejvis kupa!

Objavljeno: 15.09.23 u 19:11

Odlična pobeda Orlova

Nakon što je Laslo Đere uspešno savladao Alberta Ramosa-Vinjolasa sada je pobedu za reprezentaciju Srbije na Dejvis kupu ostvario Novak Đoković.

On je u svom meču bio bolji sa 2:0 (6:3, 6:4) u setovima od Alehandra Davidoviča Fokine.

U prvom setu je Novak odmeravao snage sa mladim Špancem sve do sedmog gema kada je uspeo da mu oduzme servis i pritom je dosta lako do kraja seta potvrdio svoju dobru igru.

Ono što je bitno napomenuti jeste da se Đoković, baš kao i Davidovič Fokina, mučio sa vremenskim uslovima u areni s obzirom da nije bilo klime, a temperatura u zatvorenom je iznosila u jednom momentu preko 32 stepena, dok je vlažnost vazduha bila 62%.

Davidovič Fokina je uspeo da u drugom setu stekne prednost osvajanjem brejka, ali to Novaka nije uzdrmalo pošto je režirao jedan preokret u svom maniru i potom je potvrdio pobedu našeg tima.

Srbija će sutra igrati protiv Češke za prestiž pošto je već sad jasno da su se ove dve reprezentacije plasirale u nokaut fazu Dejvis kupa.

9
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter