4
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

SAMA TITULA NIJE CILJ, VEĆ JE DOMINACIJA OBAVEZA: Zvezda vredi kao tri prva pratioca zajedno!

Objavljeno: 15.09.23 u 10:00

Crveno-beli ove godine ne smeju da imaju izgovor za gubljenje bodova.

Liga šampiona je ove godine ponovo u Beogradu, mušema će biti na Marakani, a crveno-beli nikada još od Barija nisu imali tim sa većom tržišnom vrednošću, što je sedam godina u dva elitna evropska takmičnja omogućilo ljudima sa našeg najvećeg stadiona.

Sada u smiraj prelaznog roka u Srbiji, zatvara se danas sa istekom dana, možemo da analiziramo finansijski aspekt sklopljenih ekipa, odnosno tim srpskog šampiona u odnosu na ostale timove.

To je dovelo do situacije kakva vrlo verovatno nikada nije viđena u našem fudbalu, a to je da TSC, Čukarički i Partizan prema specijalizovanom sajtu transfermarkt.com vrede ukupno nešto više od 75.000.000, a gotovo identično toliko vredi i sama Crvena zvezda, što je do pre nekoliko godina bilo nezamislivo.

To dovodi do, barem na papiru, do neslućene razlike između klubova, a za Crvenu zvezdu više nije dovoljno samo da nadigra večitog rivala i uzme titulu, nego da to uradi u jednom dominantnom maniru, a kiks protiv Voždovca je vrlo verovatno jedini koji sme da se dogodi čitave jeseni.

Tek sada sledi gust raspored, ali igranje u eliti ne može da bude izgovor, jer direktni rivali za vrh tabele TSC i Čukarički takođe imaju zauzete radne dane, a Partizan iako je slobodan od evropskih takmičenja, definitivno mora biti daleko konkuretniji nego prošle sezone, ali crveno-beli legitimno imaju dva tima po 11 igrača koji bi se borili za vrh tabele, pa ne bi umor trebao da predstavlja ključni problem ove jeseni.

Koliko je Zvezda obezbedila u proteklih sedam godina finansije iznad ostatka lige da sklopi moćan tim, govori podatak, da kada bi se sve ekipe, osim tri pomenute, spojile po vrednosti sa pomenutog sajta, bili bi tek par miliona vredniji od Zvezde, pre svega zahvaljujući Vojvodini čiji je tim procenjen na nešto više od 15.000.000 evra.

Svesni smo da brojevi i finansije ne igraju, ali uvek je zanimljivo gledati odnose u procenama i statistici, pa je tako razlika između prvog rivala u grupnoj fazi Lige šampiona, Mančester sitija i Crvene zvezde, čak 1.115.000.000  (milijardu i stotinu i petnaest miliona evra), što je blizu 17 puta više. Primera radi razlika između Voždovca i crveno-belih je „samo“ nešto više od deset puta (7.000.000 vrede Zmajevi), pa dobijamo sliku koliki je još uvek jaz između Srbije i samog krema evropskog fudbala.

Bilo kako bilo, ovaj tim Zvezde je u obavezi da ubedljivo nadigra ekipu poput Nordsjelanda, da takođe dobije Olimpijakos i igra egal sa timovima poput Brage, a s obzirom kako su pomenuti timovi sa lakoćom eliminisali naše predstavnike u Evropi, sve osim suverenog uzimanja titule u Srbiji, bio bi priličan neuspeh tima Baraka Bahara, a prvi ozbiljan test će imati več na Banovom brdu, gde gostuju Čukaričkom u subotu od 18.05 časova.

Standings provided by Sofascore

 

7
14

4 Komentara

  1. To nije sportski klub vec vlasnistvo drzave koja tu obrce pare a pojedinci se bogate i na jednoj strani narode jedi parizer a na drugoj dodji da vidis igraca od pet miliona eura sve za srbiju jer mi smo jedini srbski klub a u lozama sede ljudi koji ce platiti pet hilj eu. Za sezonu i gde ce u pauzi biti posluzen jogurt i sendvic parizer

    2
    3
    Odgovori
    • Zvezdina revija, to je pravi naziv za ovaj “ portal“. Problem je što su i ostali portali isti. Ko stoji iza svog tog ganskog sranja

      0
      0
      Odgovori
  2. TABELA OVA DOMACA NAJBOLJE TO GOVORI..ZATO SU I DOVEDENA OVA POJACANJA..STO SE EVROPE TICE SAMO CU VAM RECI..NEBUDITE SMESNI…A U DOMACIM OKVIRIMA POCELO MALO I POSTENO DA SE IGRA A TO ZNACI DA OVE NECE BITI KAO PROSLE SHVATILI SU TO CIGANCICI PA JIS POJACAVAJU TIM…ALI REKAO BIH NEIDE…A TEK OSTALI SPORTOVI…RASULO POTPUNO RASULO BRACO DRAGA…SAMO GLEDAJTE I UZIVAJTE

    2
    3
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter