0
AdmiralBet ABA Liga

head coach Zeljko Obradovic Kevin Punter ABA liga, Finale prva utakmica, Partizan - Crvena Zvezda, Srbija, Beograd 13.6.2023 photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

PANTER GOVORIO O ŽELJKU OBRADOVIĆU: „Možda ni ne shvata koliko mi je pomogao, na višem sam nivou!“ (VIDEO)

Objavljeno: 15.09.23 u 20:36

„Naterao me je da razmišljam više.“

Kapiten Partizana Kevin Panter, provešće svoju treću godinu u crno-belom dresu, kod najtrofejnijeg evropskog trenera Željka Obradovića. Baš o tome, kao i o mnogim drugim temama, jedan od najboljih bekova Evrolige, govorio je u podkastu „Swish Cultures“.

Američki košarkaš koji ima i srpski pasoš, prvo se dotakao potencijalnog odlaska u NBA ligu, ali i finansijskog aspekta koji sve to prati.

– Da budem iskren, teško je. Moraš da se zapitaš prvo šta ti je u stvari bitno. To je broj jedan. Moraš da gledaš u godine, da vidiš koliko hoćeš da igraš. Mnogo je tu faktora. Vrlo lako bih mogao da se vratim u NBA, vrlo lako, ali finansijski ne bih mogao da uradim neke stvari o kojima sam sanjao. Rekao sam majci baš pre nego što sam se vratio: kad sam odrastao, imao sam dva sna. Jedan da igram u NBA ligi. I drugi san je da se pobrinem za porodicu – počeo je Panter i dodao:

– Kako sam rastao, ta dva sna su se sve više udaljavala. Morao sam da razmislim i vidim šta je važnije. Da li NBA deo ili finansijski? Na kraju dana, ne možeš da igraš košarku doveka. Kad se sve završi želećeš da imaš nešto da pokažeš. Nemoj da dozvoliš da te košarka iskoristi. Iskoristi ti nju.

Potom je još jednom istakao značaj Željka Obradovića, koji mu je pomogao da izuzetno unapredi svoju igru.

– Igranje za Obradovića mi je pomoglo, da budem iskren, psihički da igru odvedem na viši nivo. Naterao me je da razmišljam više. Nema to veze sa poenima, već sa odlukama, drugačijim pasovima. Možda on i ne shvata koliko, ali mnogo mi je pomogao da odem na viši nivo – zaključio je Panter.

8
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter