0
Odbojka

Zenska odbojkaska reprezentacija Srbije Svetske Sampionke Zlatna medalja docek u Hotelu M, 16 Oktobar, 2022 in Beograd, Srbija. Tijana Boskovic (Photo by Dusan Milenkovic / Starsport.rs ©)

GVIDETI ODREDIO SASTAV ZA MEKSIKO: Srbija igra kvalifikacije za Olimpijske igre!

Objavljeno: 15.09.23 u 22:58

OI se održavaju u Parizu, naredne godine.

Ženska seniorska reprezentacija Srbije, aktuelni svetski prvak, bronzana sa OI i vicešampion Evrope, startovaće sutra (subota, 16. septembar) na turniru A grupe kvalifikacija za OI 2024. u Ningbou, u Kini.

Seniorke Srbije će sutra od 4.00 časa po našem vremenu igrati protiv Meksika uz direktan prenos na TV Sport Klub 1. Đovani Gvideti, prvi trener seniorki Srbije, odredio je sastav tima u kome su 3 tehničara i 3 blokera.

Na spisku su:

Tehničari: Maja Ognjenović, Slađana Mirković i Ana Jakšić
Korektori: Tijana Bošković i Ana Bjelica. Libera: Teodora Pušić i Aleksandra Jegdić
Blokeri: Jovana Stevanović, Mina Popović i Maja Aleksić
Primači: Bianka Buša, Sara Lozo, Katarina Lazović i Aleksandra Uzelac.

Ženska seniorska reprezentacija Srbije igraće u A grupi kvalifikacija za OI 2024. sa Kinom, Dominikanskom Republikom, Holandijom, Kanadom, Češkom, Meksikom i Ukrajinom, od 16. do 24. septembra u Ningbou, u Kini.

Srbija će u 2. kolu, u nedelju, 17. septembra igrati protiv Ukrajine od 10.00 časova po našem vremenu. U 3. kolu, u utorak, 19. septembra rival Srbiji biće Kanada od 4.00 časa po našem vremenu, a u 4. kolu, u sredu, 20. septembra, Češka od 10.00 časova po našem vremenu.

Posle drugog slobodnog dana Srbija će u 5. kolu, u petak, 22. septembra igrati protiv Dominikanske Republike od 4.00 časa po našem vremenu, a u 6. kolu, u subotu, 23. septembra protiv Holandije od 10.00 časova po našem vremenu. Srbija će u poslednjem, 7. kolu, u nedelju, 24. septembra igrati protiv Kine od 13.30 časova po našem vremenu.

Olimpijske igre 2024. će se odigrati od 26. jula do 11. avgusta u Parizu, u Francuskoj. Direktan plasman na OI obezbedila je Francuska, domaćin OI, u obe konkurencije.

Po novom sistemu kvalifikacija, 24 najbolje reprezentacije podeljene su u 3 grupe sa po 8 selekcija, a plasman na OI izboriće po 2 najbolje reprezentacije iz svake grupe.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter