0
Košarka

FOTO: FIBA

FIBA OBJAVILA NOVU RANG LISTU: ‘Orlovi’ napredovali za jednu poziciju, šampion Evrope skinut sa trona!

Objavljeno: 15.09.23 u 16:20

Očekuju nas paklene Olimpijske igre naredne godine.

Ovogodišnji Mundobasket je okončan pobedom Nemačke nad Srbijom u finalu, doneo je dosta uzbuđenja. Najpozitnije iznenađenje na ovoj svetskoj smotri jeste Letonija koja je zauzela peto mesto, dok su Francuzi najviše razočarali jer morali da pakuju kofere nakon prve faze takmičenja.

Takođe, na tronu se promenio vlasnik, pa su sada Sjedinjene Američke Države na prvom mestu, dok su evropski šampioni, Španci sada na drugoj poziciji. Nacionalni tim koji je najviše napredovao je Letonija za čak 22 mesta koja je sada na osmom mestu. Srbija je na poziciji pet, što je za jednu bolje.

Novopečeni prvaci Nemci zauzimaju treće mesto, a oni su napredovali za 8 pozicija, četvrta je Australija, Kanada se sada nalazi na šestoj poziciji. U top 10 su još i Francuska (9), Argentina (7) i Litvanija (10). Od zemalja u regionu nakon Srbije najbolja plasirana je Slovenija na 11. mestu, Crna Gora na 17.

FOTO: FIBA
2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter