0
Košarka

FOTO: Twitter/@nuggets

AMERIKANAC ZAPUŠIO USTA KRITIČARIMA: Novinar objasnio zašto Nikola Jokić nije nikada u pričama NBA lige! (FOTO)

Objavljeno: 15.09.23 u 19:33

Pokušao je još jednom da im objasni

Nikola Jokić, trenutno najdominantniji košarkaš u NBA ligi i bivši MVP NBA lige, i dalje se suočava s nedostatkom pažnje i priznanja u američkim medijima, uprkos svojim izvanrednim sportskim dostignućima. Američki novinar Harison Vind, koji je blisko povezan s Denver Nagetsima, izrazio je svoje nezadovoljstvo tim nedostatkom priznanja u javnosti.

Na društvenoj mreži „X“, Vind je postavio hipotetičko pitanje: „Ako se iko i dalje pita ‘zbog čega više navijača ne brine o Nikoli Jokiću?'“

Nakon tog pitanja, Vind je oštro kritikovao način na koji mediji tretiraju Nikolu Jokića. Naveo je da se već godinama ESPN, jedna od najvećih sportskih medijskih kuća, ponaša kao da Jokić i Denver Nagetsi ne postoje, čak i kada je osvojio dve uzastopne nagrade za MVP-ja lige. Takođe je istakao da postoji konstantno omalovažavanje Jokića zbog njegovog izgleda i stavova, te da se često veruje da igrač s takvim fizičkim karakteristikama ne može biti iznad ostalih.

Jedan od ključnih razloga za nedostatak pažnje prema Jokiću, prema Vindu, jeste njegov stav i način na koji se ponaša. Jokić nije prijatelj sa elitom NBA igrača, ne stavlja svoje treninge na društvene mreže, ne teži tome da ga se konstantno pominje u medijima i ne učestvuje u brojnim marketinškim aktivnostima. Umesto toga, fokusira se na pobeđivanje na terenu i ne zanima ga medijska pažnja.

Vind je zaključio da je Jokić sjajna ličnost i „marketinški pogodan,“ ali da ga američki medijski partneri NBA lige nisu odabrali da bude lice te lige. Ova kritika ukazuje na nedostatak priznanja koji Jokić možda zaslužuje iako je jedan od najboljih košarkaša na svetu.

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter