0
Atletika

FOTO: Grad Beograd

“SVI KOJI OSVOJE MEDALJU, MOĆI ĆE NA BALKON”: Oglasili se iz Sekretarijata za sport i omladinu!

Objavljeno: 14.09.23 u 21:15

Otkrio je šta se zapravo dogodilo.

Iz Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, oglasili su se povodom raznih nagađanja oko poziva za doček preko puta Skupštine Beograda. Tom prilikom, saopštenje je potpisao sekretar Nikola Penić.

— Povodom tekstova objavljenih u sredstvima javnog informisanja u vezi sa nepozivanjem određenih sportista na svečani prijem ispred Skupštine grada Beograda, kao resorni sekretar za sport i omladinu Grada Beograda, čisto radi istine, želim da se obratim javnosti i obavestim o sledećem:

Na inicijativu gradonačelnika grada Beograda gospodina Aleksandra Šapića, odmah nakon osvajanja zlatne medalje na SP u atletici gospođe Ivane Vulete, pozvao sam predsednika Srpskog Atletskog Saveza gospodina Veselina Jevrosimovića i tom prilikom sam mu uputio čestitke povodom osvajanja zlatne medalje, naše šampionke Ivane na SP u atletici u Budimpešti.

Obavestio sam ga o mogućnosti i naše spremnosti i želje da se svi resursi Beograda stave na raspolaganje Srpskom Atletskom Savezu i Ivani Vuleti za organizaciju njenog svečanog dočeka ispred Skupštine grada Beograda.

Kako mi je preneo predsednik saveza gospodin Jevrosimović, Ivana se zahvalila na ponudi i pozivu, sa obrazloženjem da nema praksu i želju da prisustvuje takvoj vrsti događaja.

Da ne bi ubuduće bilo zloupotrebe  i dezinformacija u javnosti, kako bilo ko iz gradske uprave odlučuje ko će biti dočekan, a ko neće i time bilo koga diskriminiše, Grad Beograd i Sekretarijat za sport  i omladinu grada Beograda, donosi sledeću odluku:

Svi sportisti koji osvoje medalje na velikim međunarodnim sportskim takmičenjima , kao što su svetska prvenstva, evropska prvenstva ili Olimpijske igre, a koji budu imali želju da za njih budu organizovani svečani dočeci ispred Skupštine grada Beograda, to mogu i da ostvare tako što će njihovi matični nacionalni savezi upućivati dopis Sekretarijatu za sport I omladinu za organizaciju ovih događaja.

Grad Beogad će svim sportistima podjednako izlaziti u susret I davati na raspolaganje organizacione I druge kapacitete koje poseduje.

Sama atmosfera i broj ljudi će uvek zavisti od naših građana i mi na to kao ni do sada, nismo mogli, niti ćemo moći da utičemo – piše u saopštenju koje je potpisao Nikola Penić, sekretar Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda.

3
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter