1
Fudbal

FOTO: Screenshot

SRAMOTA: Fudbalski savez takozvanog Kosova izdao saopštenje! (VIDEO)

Objavljeno: 14.09.23 u 13:22

Kada su dueli sa Švajcarskom na Svetskim prvenstvima bili predstava za pokazivanje i prikazivanje albanskih simbola, te direktne provokacije na račun navijača i igrača Srbije, tada niko nije reagovao.

Pre nekoliko dana na utakmici Rumunije i naše južne pokrajine, razvučen je transparent – ‘Kosovo je Srbija’, zbog čega je utakmica bila prekinuta. Nekoliko dana nakon toga, oglasio se FS takozvanog Kosova.

‘Navijači fudbalske reprezentacije Rumunije, kroz jezik mržnje i narušavanja imidža same reprezentacije ovakvim izrazima i nesportskim ponašanjem, ocrnili su sinoćnu fudbalsku utakmicu.

Zbog toga je FS Kosova odmah reagovao na licu mesta, zahtevajući prekid utakmice dok se transparenti i slogani mržnje ne povuku tokom utakmice. Ovaj zahtev je odobrio delegat utakmice i dok svi transparenti nisu bili povučeni i svi povici mržnje prema Kosovu prekinuti, utakmica nije nastavljena.

Nakon ovog incidenta zatraženo je od delegata UEFA da evidentira sve prekršaje koji su rezultirali upozorenjima FS Rumunije i zatraženo je da svi prekršaji budu procesuirani od strane nadležnih organa UEFA.

Fudbalski savez Kosova obratio se i Disciplinskoj komisiji UEFA sa zahtevom da se preduzmu adekvatne mere u vezi sa nacionalističkim skandiranjem, transparentima i govorom mržnje navijača rumunske reprezentacije.’ – stoji u saopštenju samoprozvane države.

0
9

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter