0
Ostali sportovi

FOTO: Sportski savez Beograda

DIVAN POTEZ SPORTSKOG SAVEZA BEOGRADA: Zvanično otvoreni Sajmovi sporta!

Objavljeno: 14.09.23 u 19:50

Bitan događaj pre svega za decu

U organizaciji Sportskog saveza Beograda, uz partnerstva opština Grocka i Lazarevac a pod pokroviteljstvom Grada BeogradaSekretarijata za sport i omladinu, danas (četvrtak) i u utorak održani su Sajmovi sporta.

Nakon intoniranja himne i bogatog muzičkog programa u izvođenju osnovne muzičke škole “Nevena Popović”, posetioce su pozdravili Vesna Damjanović, predsednica Skupštine opštine Grocka i Nebojša Jevremović, generalni sekretar Sportskog saveza Beograda. Više stotina dece gročanskih osnovnih škola je učestvovalo u aktivaciji Olimpijskog komiteta „Budi olimpijac“, gde su se kroz zanimljiv takmičarski program upoznali sa olimpijskim vrednostima, idejom olimpizma ali i znamenitostima Beograda.

FOTO: Sportski savez Beograda

Bilo sjajno i u Lazarevcu. Posle intoniranja himne Srbije, prisutne su pozdravili predsednik opštine Bojan Stević i generalni sekretar Sportskog saveza Beograda Nebojša Jevremović. Istaknut je značaj ovakvog događaja pre svega za decu školskog uzrasta, koji su kroz promociju rada sportskih klubova imali priliku da se informišu i odluče za sport koji će trenirati putem demonstracije i pokaznih vežbi.

Više stotina dece lazarevačkih osnovnih škola je učestvovalo u posebnom segmentu sajma, aktivaciji „Budi olimpijac“.

Puno dece iz našeg košarkaškelog kluba Paragon bilo je na Sajmu u Lazarevcu. Puni su utisaka. Uz prezentaciju košarke, mogli su klinci da se oprobaju i u drugim sportovima. Ali što je veoma važno i da upoznaju nove drugare. Ovakvi skupovi su veoma važni i verujem da će se održavati svake godine. Puno štandova i predstavljali su se i veliki sportovi ali i manje poznati – istakao je Stefan Birčević, proslavljeni košarkaš.

Projekat opštinskih sajmova sporta ima za cilj uključivanje što većeg broja dece u sistem sporta, jačanje timskog duha i stimulisanje školske omladine na redovno upražnjavanje fizičke aktivnosti. Sajmovi će do kraja godine biti održani na svih 17 beogradskih opštinama.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter