0
Košarka

FOTO: FIBA

VELIKI NA TERENU, ALI I VAN NJEGA: Avramovićev potez za pamćenje!

Objavljeno: 13.09.23 u 16:40

Gest vredan pomena.

Nakon uspešno organizovanih donatorskih večeri u Trebinju, Bijeljini, Beogradu i Čačku, Humanitarna organiziacija Srbi za Srbe održala je 12. septembra u klubu ‘Reset‘ peto donatorsko veče u ovoj godini.

Cilj večeri bio prikupljanje 30.000 evra donacija za pomoć Narodnoj kuhinji na Kosovu i Metohiji za opremanje protizvodnog pogona u Novom Brdu. Zahvaljujući donacijama pre i tokom donatorske večeri prikupljeno je više od 33.950 evra čime je nadmašen čilj donatorske večeri. Očekuje se određeni broj uplata i nakon ove večeri pa će konačan iznos biti objavljen na sajtu Organizacije u narednim danima.

Donatorsko veče je otvoreno filmom u kojem su prikazani ostvareni rezultati Humanitarne organizacije Srbi za Srbe u prethodnih 18 godina, nakon čega se gostima obratio predsednik Organizacije, gospodin Igor Rašula. Nakon toga gosti su imali priliku da čuju pesnika, književnika i akademika Matiju Bećkovića koji je istakao da gde god je po svetu išao, prišao mu je neko iz organizacije Srbi za Srbe, kao i da za sve ove godine nije čuo lošu reč o istoj.

Pre početka humanitarne aukcije gsti su uživali u nesvakidašnjoj modnoj reviji Infiniti, umetnice Dejane Milosavljević, koja je isnipraciju za kreacije pronašla u životu i delima našeg najvećeg srpskog naučnika Nikole Tesle.

Na humanitarnoj aukciji licitirane su lopta sa potpisima svih igrača košarkaške reprezentacije Srbije sa Svetskog prvenstva u košarci 2023. godien koju je u ponedeljak direktno iz manile doneo heroj nacije Aleksa Avramović. Zatim tu su bila i sabrana dela Matije Bećkovića sa posebnom personalizovanom posvetom kao i prepis stranice Miroslavljevog jevanđelja najbolje srpskog kaligrada Dušana Mišića. Na aukciji je prikupljeno ukupno 11.725 evra.

Za zabavni deo večeri pobrinu su se pobrinuli su se muzički ansambl ‘Fenečki biseri’, koji su svojim pesmama zagrejali srca svih prisutnih, Šebeh i ‘Moj bend‘, čija muzika je sklop različitih žanrova: džeza i fanka, modernog zvuka, ali i narodnih elemenata, što ih u potpunosti izdvaja od ostalih bendova. Takođe, bila je i Tanja Savić koja je svojom energijom ovo veče učiniča nezaboravnim.
Događaju su prisustvovali i košarkaš Darko Miličić sa suprugom Zoranom, fudbaler Mirko Ivanić, uspešni privrednici, brojni donatori i prijatelji Organiziacije.

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter