1
ATP

FOTO: Twitter/usopen

KO DRUGOME JAMU KOPA SAM U NJU UPADA: Mentalna gromada zvana Novak je to i dokazao!

Objavljeno: 13.09.23 u 14:50

Svašta je doživeo i preživeo.

Najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković trijumfovao je na US Openu i osvojio svoju 24. grend.-slem titulu i dokazao da je nedodirljiv u belom sportu. Uz sve to, vratio se i na prvo mesto ATP liste, tako da mu je ovo 390. nedelja na tronu. U ovu pobedu u Njujorku ukutkano je sva ona nepravda i poniženje koje doživeo Nole.

Đoković je nakon osvajanja US Opena rekao jednu rečenicu, koja je surova istina ‘Da nisam Srbin, odavno bih bio priznat’.  Da, tako je, jer šta je sve doživeo i pretrpeo, ali je taj njegov inat uradio mnogo toga, naravno, pre sve vera u Boga. Najveća nepravda koja se dogodila je upravo US Open 2020. godina.

Novak je igrao protiv Batuiste na ovom turniru i naravno srspki teniser je sasvim slučajno pogodio skupljača loptice i odlučeno da bude diskfalifikovan zbog toga. Ne zna se broj koliko puta pre toga je tako nešto urađeno, a da nikom ništa nije bllo. Da su to uradili Federer, Nadal ili Marej, ma bilo ko drugi, ne bi bilo govora o diskvlaifikaciji, jer su oni miljenici.

Nakon toga, Đoković je nije mogao da učestvuje na Australijan Openu 2022. godine gde je doživeo tešku sramota od tamošnjih vlasti. Zbog protokola o vakcijaniciji, morao da je čak da bude u imigracionom centru. Da, čovek koji promoviše zdrav život i sport, najbolji koji je kročio tamo, morao da je doživi takva poniženja.

Naravno, zbog tih protokola o vakcinaciji nije mogao da bude učesnik na US Openu i svim turnirima koji se održavaju tlu Amerike. E sada vratimo se na naslov i čuvenu izreku ‘ko drugome jamu kamu, sam u nju upada’. I to je tako, kad tad sve vrati, sve se plati.

Đoković koji je mentalna gromada u svakom smisli, došao je na Australijan Open 2023. godine i vratio im je milo za drugo, tako što je deseti put osvojio taj turinir i dokazao svetu ko je i šta je. Takođe, dozvoljeno mu je da igra na tlu Amerike  i odmah je trijumfovao i u Sinsinatiju i na US Openu. Naravno, tu bezbroj sudijske odluke koje su bile na njegovu štetu, ali pisali bi narednih godinu dana onda.

Zato, bolje što pre da se prihvati da je Srbin najbolji ikada i ne postavljate mu smicalice, već ga pobedite na terenu!

2
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter