0
Fudbal

FOTO: Starsport

DELIBAŠIĆ O PERIODU U PARTIZANU: ‘Jedini san mi je bio da postignem gol pred punim stadionom i da otrčim na jug!’ (VIDEO)

Objavljeno: 13.09.23 u 23:20

‘Bili smo puni samopouzdanja,’

Nekadašnji fudbaler tima iz Humske, Andrija Delibašić govorio je za Partzanov podkast o svom periodu koji je proveo u ‘crno-belom’ dresu. On se osvrnuo na učešće u Ligi šampiona 2003. godine i u uporedio sve to sa sadašnjom situacijom.

-Potrebno je ono o čemu navijači malo govore – strpljenje. Jednostavno, 80% ekipe koja je izbacila Njukasl je izgubila pre toga od Slavije iz Praga (5:1), od Rapida iz Beča (5:1), ali nije bilo brzinske smene generacija, radilo se postepeno, i mislim da je to ključ uspeha. Treba istrpeti, mi smo potom ušli u Ligu Šampiona igrajući zajedno već 4, 5 godina, mislim da je to bio ključ – istakao je on.

Partizan se tada pao u nimalo naivnoj grupi sa Real Madridom, Portom Marsejom i imao skor od tri remija i tri poraza, a Andrija  je govorio da su tada bili puni samopuzdanja.

-Bili smo puni samopouzdanja. Kad se pomene Lotar Mateus svi se prisećaju anegdota, ali zaboravljaju koliko smo patili na treninzima. Nemačka disciplina, treninzi po dva sata, trčanje bez lopte, sve je to bilo planski tako da smo neverovatno spremni dočekali sve te utakmice – naveo je.

Upravo je on bio najbolji strelac ‘crno-belih’ u tom učešću.

-Ja sam negde obeležio to učešće golovima, ali sam kod nekih navijača i tragičar zbog crvenog kartona, svega je bilo, zaista nezaboravnih šest meseci koji ostaju urezani za ceo život. Jednostavno, jedini san mi je bio da postignem gol pred punim stadionom i da otrčim na jug i to se desilo na prvoj utakmici protiv Porta tako da posle toga, što se tiče sportskih ambicija, meni su pala potraživanja i glad – poručio je Delibašić.

FOTO: Starsport

U svoj najdraži klub se vratio u sezoni 2016/17 kada su osvojili duplu krunu, ali ovog puta u ulozi pomoćnog trenera. Prisetio se nekih angedota iz tog perioda.

-Morao sam da obnovim svoje poznavanje soni plejstejšna jer je on voleo da igra protiv mene i Saše Ilića. Sećam se veče pre derbija kada smo dobili 3:1, on je bio jako nervozan pa smo otišli kod njega u sobu Saša i ja da ga smirujemo. Igrali smo soni do duboko u noć, u jednom trenutku sam vodio tri ili četiri nula, Saša me je gurao laktom i opominjao rečima „jel si normalan, sutra igramo derbi“, tako da sam morao da ga puštam, onda je on padao na kolena, radovao se. Sutradan sam ga video na zagrevanju, samo je trljao ruke i ponavljao „kako mi se igra, kako mi se igra“, a kada je počela utakmica, to je već istorija… – jasan je.

Borio se sa opakom bolešću, a navijači Partizana su mu pružili neizmernu podršku.

-Hvala svim navijačima Partizana na podršci u ovoj mojoj borbi koja je trajala mesecima. Pratio sam sve, video svaki transparent i na košarci i na fudbalu, to je ono za šta sam se borio kao mali, da budem prepoznat od navijača Partizana, koji su nekada zahtevni i treba ih pridobiti, ali mislim da sam kroz svoju karijeru ponašanjem i igrama zaslužio njihovo poštovanje i hvala im na tome! – zaključio je Andrija Delibašić.

On je za Partizan nastupao u periodu od 1999. do 2004. godine i zabeležio 100 nastupa uz 48 golova. Osim tima iz Humske, igrao je još i za Majorku, Benfiku, Bragu, AEK, Real Sosijedad, Herkules, Rajo Valjekano Sutjesku. Za nacionalni tim Crne Gore ima 21 utakmicu i tri gola, a danas je trener Mornara.

 

 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter