0
Tenis

FOTO: STARSPORT

VELIKI UDARAC ZA TENIS: Slavna igračica suspendovana na četiri godine!

Objavljeno: 12.09.23 u 18:11

Sve je sada zvanično

Danas je saopšteno da je nekadašnja svetska broj jedan i rumunska teniserka, Simona Halep, suspendovana na četiri godine iz tenisa zbog dopinga.

Halep nije igrala tenis od oktobra 2022. godine, kada je prvi put optužena za uzimanje nedozvoljenih supstanci. Nakon što je optužena za doping nakon US opena, Halep je nastojala da dokaže svoju nevinost, međutim, suočila se s ozbiljnim sankcijama. Dodatno, tokom tog procesa, Rumunka je optužena za drugi, odvojeni doping prekršaj zbog nepravilnosti pronađenih u njenom biološkom pasošu.

Ispostavilo se da je Halep bila pozitivna na Roksadustat, lek protiv anemije koji stimuliše proizvodnju crvenih krvnih zrnaca u telu.

Uprkos ovim sankcijama, Halep je najavila da će uložiti žalbu na ovu odluku i nastaviti se boriti kako bi dokazala svoju nevinost. Ova odluka predstavlja veliki udarac za svetski tenis i ljubitelje sporta širom sveta.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter