0
Ostali sportovi

FOTO: VSS

SRBIJA KREĆE U NOVI POHOD: Delfini dobili rivale na Evropskom prvenstvu!

Objavljeno: 12.09.23 u 18:33

Nadamo se uspehu naših momaka

Današnjim žrebom za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Netanji, Izraelu, vaterpolisti i vaterpolistkinje Srbije saznali su svoje rivale.

Vaterpolisti Srbije će se takmičiti u Grupi C sa Nemačkom, Izraelom i Maltom na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu, koje će se održati od 3. do 16. januara 2024. godine. Ako osvoji prvo mesto u grupi, Srbija će u osmini finala igrati protiv poslednjeplasirane ekipe iz Grupe A, a ako se uspešno plasira u četvrtfinale, suočiće se s pobednikom Grupe B.

Grupa A za vaterpoliste uključuje Crnu Goru, Španiju, Francusku i Hrvatsku, dok se u Grupi B takmiče Gruzija, Mađarska, Italija i Grčka. Grupu D čine Slovačka, Holandija, Slovenija i Rumunija.

Što se tiče vaterpolistkinja Srbije, one će se takmičiti u Grupi C sa Rumunijom, Češkom i Turskom. Ukoliko osvoje prvo mesto u grupi, igraće protiv poslednjeplasirane ekipe iz Grupe A, gde su Holandija, Mađarska, Hrvatska i Grčka.

Ove informacije označavaju početak uzbudljivih priprema za srpske vaterpoliste i vaterpolistkinje kako bi se što bolje pripremili i ostvarili uspeh na nadolazećem Evropskom prvenstvu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter