0
Košarka

Serbia's Borisa Simanic in action during friendly basketball match between Serbia and Puerto Rico in Belgrade, Serbia, on 16. Aug. 2023. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT/®©

RADOVANOVIĆ OTKRIO DA LI ĆE BORIŠA OPET NA TEREN: Evo šta je poručio!

Objavljeno: 12.09.23 u 15:50

‘Rana mora da zaraste da bi on imao ozbiljniju fizičku aktivnost.’

Doktor reprezentacije Srbije, Dragan Radovanović gostovao je u emisiji ‘Kec na jedanaest’ na TV K1 gde je pričao o povredi   Boriše Simanića. On je govorio o jezivim situacijama koje su se dešavale, a onda se osvrnuo da li će Simanić ponovo zaigrati košarku.

-Dobre su šanse da se on vrati na teren. Postoji mnogo primera gde su ljudi igrali sa transplantiranim bubregom. Mislim da će Boriša moći da igra, ali treba da prođe vreme. Prvo rana mora da zaraste da bi on imao ozbiljniju fizičku aktivnost. Za to vreme dok zarasta rana, drugi bubreg će preuzeti svoju funkciju – objašnjavao je on.

Istakao je da je Boriša veliki borac i da će se još dugo baviti košarkom.

-U principu, svi naši organi funkcionišu u normalnim uslovima sa 30% kapaciteta, sve ostalo je rezerva. Bubreg je još paran organ. Mislim da će se Boriša još dugo baviti košarkom. On je jedan borac, koji će sigurno uspeti da se izbori, a mi ćemo svi tu biti da mu maksimalno pomognemo – poručio je Dragan Radovanović.

Podsetimo, na susretu Srbije Južnog Sudana, Boriša SImanić zadobio udarac od Omota, koji je kasnije ispostavio kobno po našeg košarkaša. On je brzo podvrgnut operaciji, a na kraju mu je odstranjen bubreg.

5
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter