1
Evrokup
Dubai

FOTO: Printscreen/Twitter

OZBILJAN POTRES U KOŠARKAŠKOM SVETU: Litvanski učesnik Evrokupa prešao u Dubai! (VIDEO)

Objavljeno: 12.09.23 u 16:11

Videćemo hoćemo li uskoro dobiti evroligaša sa Bliskog Istoka

Bliski Istok postaje sve značajniji faktor u evropskom sportskom pejzažu, a najnovije vesti ukazuju na to da bi Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) mogli da postanu ključna tačka za razvoj košarke na Starom kontinentu. Spekulacije koje su kružile poslednjih meseci o mogućem ulasku UAE u Evroligu sada dobijaju konkretne konture, jer se čini da je Dubai na pragu postati domaćin litvanskog košarkaškog tima Vulvsi, koji se takmiči u Evrokupu pod okriljem Evrolige.

Tim iz Viljnusa, Litvanije, navodno je postigao dogovor da svoje utakmice Evrokupa igra u srcu Bliskog Istoka, u fascinantnom Dubaiju.

„Dubai će postati epicentar aktivnosti za litvanski tim Vulfsi u okviru Evrokupa, predstavljajući klub koji se smatra jednim od najboljih u Litvaniji i Evropi“, izveštava „Dubai Media Office“, zvanična platforma vlade UAE odgovorna za komunikaciju i strategiju.

Iako litvanski tim i Evroliga još uvek nisu zvanično potvrdili ovu uzbudljivu promenu, ukoliko se informacije pokažu tačnim, Vulvsi će postati prvi tim izvan Bliskog Istoka koji će svoje domaćinstvo utakmica preseliti u Dubai. Ova odluka biće značajna prekretnica za evropsku košarku i mogla bi da otvori vrata drugim timovima da razmotre slične aranžmane.

Ova vest jasno pokazuje da uticaj Bliskog Istoka, naročito u vidu finansijskih investicija u sport, raste neverovatnom brzinom i prelazi granice. Litvanski tim Vulvsi može postati pionir na Starom kontinentu i doprineti globalizaciji evropske košarke. Ostaje da vidimo kako će se ovaj korak odraziti na budućnost Evrokupa i košarku uopšte.

0
5

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter