0
Košarka

FOTO: Nba.com/Nuggets

DOBITNU FORMULU NE TREBA MENJATI: Majk Meloun i Denver imaju poverenje u Srbina!

Objavljeno: 12.09.23 u 17:50

Bitan trenutak za njega

Dobre stvari ne bi trebalo menjati, a Denver Nagetsi se drže ovog načela nakon impresivnih uspeha poslednjih godina. Aktuelni stručni štab ovog NBA tima, koji je odveo Nagetse do titule šampiona, ostaje netaknut za narednu sezonu.

Prema pouzdanim izvorima iz Sjedinjenih Američkih Država, nakon trijumfa i osvajanja NBA trofeja, nije planirano nikakvo menjanje u trenerskom timu. Ovo znači da će Majkl Meloun ostati na klupi, iako ulazi u poslednju godinu svog trenerskog ugovora, uz opciju za produžetak na još 12 meseci.

Pored Melouna, u stručnom štabu ostaju i njegovi verni saradnici. Imena kao što su Dejvid Adelman, Rajan Saunders, Popaj Džouns, Čarls Klask, i naš Ognjen Stojaković ostat će deo tima koji je znatno doprineo Nagetsima u osvajanju titule.

Ognjen Stojaković, bivši trener FMP-a, koji je Denveru pridružio sezonu 2013/14, pružio je ključni doprinos uspehu ekipe u prošloj sezoni, osvajanjem NBA titule. Ovo predstavlja njegov najveći uspeh u karijeri i dokaz sistema kontinuiranog napretka. Stojaković je takođe postao treći srpski pomoćni trener koji je učestvovao u osvajanju NBA titule, prateći stope Igora Kokoškova (Detroit Pistons, 2004) i Dejana Milivojevića (Golden Stejt Voriorsi, 2022).

Nakon uspešnog leta i rada u klubu, Stojaković će se vratiti svojim obavezama u Denveru, dok će takođe zadržati ulogu u reprezentativnom timu. Zasluge za srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu idu i njemu, što dodatno potvrđuje njegovu trenersku ekspertizu.

Osim Stojakovića, Denver ima i druge talentovane trenere u svom stručnom štabu. Dejvid Adelman, sin legende NBA košarke Rika Adelmana, sve više privlači pažnju u svetu košarkaškog treniranja i smatra se budućom zvezdom među trenerima. Nikola Jokić, dvostruki dobitnik MVP priznanja, nije štedeo reči hvale za Adelmana, sugerirajući da bi on mogao postati glavni trener u budućnosti.

Sa stabilnim timom trenerskog osoblja i osvježenom energijom, Denver Nagetsi ostaju ozbiljan konkurent u NBA ligi i spremaju se za nove izazove u sezoni koja dolazi.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter