0
Atletika

Slobodan Brankovic Atletika 4. 2020. 4.3.2020. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

BRANKOVIĆ OTKRIO LEPE VESTI: Evo kada će biti završen atletski stadion u Beogradu!

Objavljeno: 12.09.23 u 19:20

Važne vesti za naš sport

Generalni direktor Srpskog atletskog saveza Srbije, Slobodan Branković, svečano je otvorio drugo izdanje Serbia Open mitinga na Atletskom stadionu na Banjici, uz obećanje da će sledeće godine biti organizovan ozbiljan miting na otvorenom sa mnogo većom konkurencijom i učestvovanjem svetskih atletskih zvezda.

On je najavio ozbiljan minting na otvorenom već sledeće godine, kada će biti velika konkurencija među svetskim atletskim zvezdama.

Dobrodošli na atletski stadion pored Atletske dvorane, na drugi Serbia Open miting. Lepo je vreme, nadam se da ćete postići dobre rezultate, a ono što vam obećavamo, treće izdanje Serbia Opena će biti na pravom atletskom stadionu, u mnogo jačoj konkurenciji, sa mnogo više inostranih takmičara, na mnogo višem nivou. To zaslužuje Beograd, to zaslužuje srpska atletika. Verujem da ćemo na jednoj novoj stazi u Beogradu to i uraditi sledeće godine. Proglašavam drugi miting otvorenim – poručio je Slobodan Branković.

Upitan je Branković na šta je tačno mislio kada je apostrofirao veliki miting na otvorenom za sledeću godinu.

Hvala što ste ovde i što pratite sve što Srpski atletski savez radi. Srpska atletika i ljubitelji atletike zaslužuju mnogo jači mining, na mnogo većem stadionu, na kojem će moći da prate domaće i inostrane takmičare. Na to smo već navikli kompletnu srpsku javnost organizacijom velikih mitinga, jer je Belgrade Indoor Miting dobio srebrni status svetske atletike, na kojem se obaraju svetski rekordi. Nažalost, nismo ove godine imali priliku da otvorimo nijednu novu atletsku stazu, prosto smo želeli da obeležimo, nismo želeli da stanemo sa organizacijom. Ovde ima naših atletičara i nekoliko iz regiona. Još jedan lep dan za srpsku atletiku, a sledeće godine imaćemo ozbiljan miting.

Svi ljubitelji atletike i atletičari raduju se što će atletika dobiti i svoj stadion u Beogradu.

Kao što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio, nacionalni atletski stadion će se graditi pored nacionalnog fudbalskog stadiona i nacionalnog centra za vodene sportove, na prostoru gde će se izgraditi i Expo za 2027. godinu. Ono što sam čuo i razumeo, sve treba da bude gotovo do 2026. godine. Expo počinje već 2027. u maju. Pravi veliki svetski miting na nivou Dijamantske lige očekujemo 2027. kada ćemo i otvoriti stadion i na kojem ćemo moći da vidimo najveće svetske zvezde i to će biti poslednji test pred Evropsko prvenstvo 2028. godine – zaključio je Slobodan Branković.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter