5
Košarka
Nikola Jović

Nikola Jovic Srbija - Kanada 8.9.2023. (photo by STARSPORT)

NOVA SRAMOTA FIBA: Avramović i Milutinov nisu jedini, sada je Nikola Jović ostao bez priznanja!

Objavljeno: 11.09.23 u 16:20

Kao da nisu igrali finale Mundobasketa

Australijski košarkaš Džoš Gidi istakao se na nedavno završenom Mundobasketu, gde je proglašen za najboljeg mladog igrača turnira. Gidi, dvadesetogodišnji bek, ostvario je impresivne statistike tokom takmičenja i privukao pažnju košarkaške javnosti.

Sa prosečnim učinkom od 19,4 poena, 6 asistencija i 5 skokova po meču, Gidi je predvodio australijsku reprezentaciju, poznatu kao „Bumersi“. Njegova izvanredna igra dovela ga je do titule najboljeg mladog košarkaša Mundobasketa.

Gidi je postao šesti igrač u istoriji turnira mlađi od 22 godine koji je beležio više od 19 poena po meču, pridruživši se legendama poput Dražena Petrovića, Kevina Durenta i Jao Minga.

Njegova izuzetna igra bila je posebno primetna na debiju protiv Finske, kada je zabeležio 14 poena, 9 skokova i 8 asistencija. Takođe, istakao se u meču protiv Japana sa 26 poena, 11 asistencija i 5 skokova.

Iako su Bumersi završili turnir na desetom mestu, Gidi je ostavio dubok utisak i doprineo obezbeđivanju mesta Australije na Olimpijskim igrama 2024. u Parizu. Osim njega, među najboljim mladim igračima Mundobasketa su bili i Nikola Jović, Paolo Bankero, Usman Garuba, Huan Nunjes i Hean Montero.

20
266

5 Komentara

  1. Koji plaćenik piše ovakve naslove! Sramota si ti za novinarstvo! Ako se tebi nešto ne sviđa to ne mora da bude sramota. Svi naši igrači su bili sjajni, kompaktna celina i tim. To nama znači i nama je bitno, FIBA je posebna priča i samostalno telo koje ima svoje aršine i to je sve. Ne mora sve da se tebi dopadne, treba da izbaciš ličnu notu i da nas ne bruka, jadniče.

    93
    2
    Odgovori
    • Danas svako može da se zaposli kao novinar! Dovoljan je samo senzacionalistički naslov i „Kalimero kukanje“ kako nas svi mrze. Ovoj naciji je ispran mozak jer je godinama lažu i obezvređuju najgori, a „novinari“ slugerani, stalno dodaju nove i nove besmislice i prostote. Ovaj HS ću da blokiram!

      14
      1
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter