0
Košarka

head coach Svetislav Pesic and Aleksa Avramovic (R) during the friendly match between Serbia and Puerto Rico at Stark Arena on August 16, 2023 in Beograd, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

NEISPRIČANA PRIČA O ALEKSI: Ovo pokazuje kakav je čovek ustvari Avramović!

Objavljeno: 11.09.23 u 16:50

Veoma brzo je ušao u srca svih navijača

Na ovogodišnjem Mundobasketu, reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju, a jedan od ključnih igrača u ovom uspehu bio je Aleksa Avramović. Iako je malo ko očekivao da će preuzeti ključnu ulogu, Avramović je impresionirao ljubitelje košarke svojim defanzivnim performansama i ofanzivnim doprinosom u ključnim trenucima.

Aleksa Avramović je rodom iz Čačka i svoje srednje školske dane proveo je u lokalnoj Gimnaziji. Njegova srednjoškolska drugarica Katarina Smiljanić delila je neke detalje iz njegovih dečačkih dana.

„Bio je sjajan učenik i lider kako na terenu, tako i van njega. Njegova pozitivna energija uvek je privlačila druge, a na ekskurziji u Grčkoj čak je preuzeo ulogu turističkog vodiča i sa svojim drugarima tražio giros, kao da je celog života živeo u Solunu“, izjavila je Katarina Smiljanić.

Avramović je imao odlične akademske rezultate uprkos posvećenosti košarci i svom vremenu posvećenom toj igri. Njegovi prijatelji su ga podržavali tokom celog puta do uspeha, a danas su i dalje u kontaktu.

„Svi smo verovali u njegov talenat i ambiciju da postane veliki košarkaš. Redovno smo išli na njegove utakmice, noseći transparent s natpisom ‘Bog na nebu, Avram na pleju'“, izjavila je Katarina Smiljanić za RINA.

Avramović je svojom energijom i posvećenošću ujedinio Srbiju na Mundobasketu, a nadamo se da će nastaviti da briljira na budućim takmičenjima.

50
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter