0
Fudbal

FOTO: Twitter/@Fenerbahce

JEZIVE UVREDE ZA TADIĆA: Kapiten Srbije na meti turskih huligana zbog tri prsta! (FOTO+VIDEO)

Objavljeno: 11.09.23 u 19:50

Ovo nikako nije zaslužio

Posle pobede reprezentacije Srbije protiv Litvanije, igrači su u avionu proslavljali i trijumf Novaka Đokovića na US Openu, podižući tri prsta u čast slavnog tenisera. Međutim, ovaj gest izazvao je kontroverzu i negodovanje u Turskoj, gde se smatra da je podizanje tri prsta povezano sa zločinima tokom rata u Bosni i Hercegovini.

Dušan Tadić, fudbaler Fenerbahčea i kapiten reprezentacije Srbije, takođe je podigao tri prsta tokom proslave u avionu. Ovaj gest naišao je na kritike i osude velikog broja turskih navijača, posebno navijača Galatasaraja, koji ga sada nazivaju neprijateljem.

Navijači Galatasaraja tvrde da je Tadić ovim gestom vređao svog saigrača Edina Džeka, koji je muslimanske veroispovesti. S druge strane, navijači Fenerbahčea brane Tadića, tvrdeći da podizanje tri prsta predstavlja religijski gest za srpski narod, označavajući Sveto trojstvo.

Ova kontroverza je izazvala veliku pažnju na društvenim mrežama i među navijačima, a Dušan Tadić će verovatno suočiti s neprijateljskim dočekom na derbiju u Turskoj.

Dušan Tadić je letos prešao u Fenerbahče kao slobodan igrač iz Ajaksa i od tada je postigao četiri gola i zabeležio dve asistencije na devet odigranih utakmica.

Ovim gestom Tadić je nehotice postao deo kontroverze i političke diskusije, pokazujući kako sportski događaji mogu uticati na šire društvene teme.

4
9

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter