0
Fudbal

Fudbal Super liga season 2012-2013.Dragan Dzajic Predsednik radne grupe.Beograd, 14.11.2012..foto: Novak Djurovic/Starsportphoto ©

DŽAJIĆ JE ZADOVOLJAN: Predsednik FSS-a pohvalno govorio nakon meča sa Litvanijom!

Objavljeno: 11.09.23 u 18:55

Upisan je izuzetno važan trijumf

Fudbalska reprezentacija Srbije došla je sinoć do pobede nad Litvanijom rezultatom 3:1 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Ovaj trijumf Orlova je izuzetno važan jer su se sada vratili na prvo mesto grupe sa 10 bodova, koliko ima i Mađarska sa utakmicom manje.

Prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije Dragan Džajić čestitao je igračima i stručnom štabu na ostvarenoj pobedi protiv Litvanaca.

Ono što je najvažnije, a ja sam tako razmišljao, kad su počele kvalifikacije rekao sam da ne smemo potceniti ni jednog protivnika, ne smemo da verujemo da smo sigurni učesnici EP, jer je svaka utakmica za sebe. I ovaj je bila posebna, jer smo došli u situaciju da je bilo biti ili ne biti i sa te strane sve čestitke igračima i stručnom štabu. Pobeda ima i psihološki uticaj na igrače, donelo im samopouzdanje, posle onog poraza od Mađara – rekao je Džajić.

Aleksandar Mitrović postigao je sva tri gola za selekciju Srbije na meču sa Litvanijom. Džajić je pohvalio Mitrovića i poželeo mu da ostane zdrav i nastavi da igra za reprezentaciju.

On se dokazuje iz godine u godinu i zaista je veoma bitan igrač za našu reprezentaciju. Ja mu samo želim da bude zdrav i da što duže igra za reprezentaciju. Još jednom sve čestitke Mitroviću, naravno svim igračima, ali dati ovako tri gola na jednoj veoma važnoj utakmici zaista je jedan, da ne kažem podvig, ali jeste remek delo – dodao je Džajić.

Pohvalio je i taktiku ekipe, naglasivši važnost dobrih krila i centarfora za postizanje golova, što je, prema njegovom mišljenju, ključ za uspeh u fudbalu.

Uvek sam bio mišljenja da golovi padaju kad su dobra krila i kad imate dobrog centrafora, tako sam ja shvatao fudbal, i u moje vreme se tako igralo. Svaka lopta koja je sa strane došla bila je šansa za našu reprezentaciju i to se pokazalo u ovom trenutku da je dobro. Naravno, mogli bi o tome da pričamo dugo, ali nema potrebe za to, nekad i ne možete da probijete po bokovima da bi došla lopta do centrafora… Ono što je najbitnije i najvažnije, to je da smo u ovom trenutku pobedili i da sad mirnije možemo da gledamo na nastavak kvalifikacija – dodao je predsednik saveza.

Srbija je savladala Litvance rezultatom 3:1, a sledeći meč u kvalifikacijama igraće se sa Mađarima 14. oktobra u 20:45.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter