0
Košarka

FOTO: Twitter/@usabasketball

AMERI SE SPREMAJU ZA PARIZ: NBA zvezde hoće da naprave novi „Drim tim“!

Objavljeno: 11.09.23 u 17:11

Njihova ekipa bi mogla da bude izuzetno moćna

Košarkaš Los Anđeles Lejkersa, LeBron Džejms, uskoro će ponovo nositi dres Sjedinjenih Američkih Država na Olimpijskim igrama u Parizu sledeće godine. Ova vest potvrđena je iz više izvora, uključujući i Atletik.

LeBron Džejms će predvoditi tim SAD na Igrama u Francuskoj, a uz njega će biti i košarkaške zvezde Stef Kari i Kevin Durent. Ovo je odlična vest za američku košarkašku reprezentaciju, koja će na Olimpijskim igrama imati fantastičnu trojku koja će pokušati da odbrani zlatnu medalju.

Ovo će biti LeBronov drugi put da brani boje SAD na Olimpijskim igrama, s obzirom na to da je poslednji put za nacionalni tim igrao 2012. godine u Londonu. Sada je spreman da naredno leto posveti nacionalnom timu i pomogne mu da ostvari uspeh.

LeBron je takođe pozvao i druge vrhunske košarkaše SAD da se pridruže reprezentaciji. On je razgovarao sa Stefom Karijem, Kevinom Durentom, Entonijem Dejvisom, Džejsonom Tejtom i Drejmondom Grinom, a svi su spremni da se obavežu za naredne Olimpijske igre.

Pored ovih košarkaša, i Devin Buker iz Finiksa, Dejmijan Lilard iz Portlanda, Dearon Foks iz Sakramenta i Kajri Irving iz Dalasa takođe su pokazali ozbiljno interesovanje da budu deo olimpijskog tima u Parizu.

Iako američka reprezentacija nije osvojila medalju na poslednja dva Mundobasketa, američki košarkaši su osvojili četiri uzastopna zlata na Olimpijskim igrama.

LeBron Džejms će napuniti 39 godina u decembru, dok će Kevin Durent, sledećeg leta napuniti 35 godina, što bi moglo značiti da će ovaj turnir u Parizu biti „poslednji ples“ za njih dvojicu u reprezentaciji.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter