0
Košarka

Vanja Marinkovic (L) and Dusan Ristic during the FIBA World Cup 2023 Quarter-Finals match between Srbija and Litvanija at Mall of Asia on September 05, 2023 in Manila, Philippines. (Photo by Starsport.rs ©)

POZNATO KO SUDI SRBIJI U FINALU MUNDOBASKETA: Mnogi su se iznenadili kada su videli ova imena!

Objavljeno: 10.09.23 u 08:18

Nadamo se da se o njima neće pričati posle finalnog meča.

Košarkaška reprezentacija Srbije sastaće se sa selekcijom Nemačke u finalu ovogodišnjeg Mundobasketa, a taj susret, na programu je od 14.40 časova. FIBA je juče odredila arbitre koji će deliti pravdu u borbi za trofej, a u pitanju su Roberto Vaskez (Portoriko), Omar Bermudez (Meksiko), Gatis Salins (Letonija).

Prvi sudija, Roberto Vaskez je od kvalitetnijih mečeva na ovom prvenstvu sudio Brazil – Španija, Španija – Letonija i Kanada – Slovenija. Ukupno je delio pravdu na 8 utakmica u dosadašnjem toku takmičenja, a zasigurno najviše pažnje privlači poslednji, gde se nekoliko puta našao na udaru Luke Dončića i Slovenaca.

Drugi sudija je Omar Bermudez, koji je delio pravdu i na meču između Srbije i Litvanije. Uz taj susret, Meksikanac je od kvalitetnijih mečeva sudio Australija – Nemačka i Litvanija – Slovenija. Zanimljivo je to da je Nemačkoj delio pravdu čak 4 puta na ovom prvenstvu, a ukupno je sudio 9 utakmica do sada.

from left Bogdan Bogdanovic, Filip Petrusev, Dejan Davidovac, Aleksa Avramovic, Nikola Milutinov, Dusan Ristic, Stefan Jovic and Nikola Jovic during the FIBA World Cup 2023 Quarter-Finals match between Srbija and Litvanija at Mall of Asia on September 05, 2023 in Manila, Philippines. (Photo by Starsport.rs ©)

Što se tiče trećeg sudije i jedinog predstavnika Evrope u timu arbitara Letonca Gatisa Salinsa – on je do sada sudio jedan meč našoj selekciji, onaj protiv Dominikanske Republike. Pored toga, delio je pravdu i na polufinalnoj utakmici između Nemačke i SAD, ali i Kanade i Slovenije, pa su čelnici sudijske organizacije FIBA procenili da je dobro obavio svoj posao i dobio je poverenje da bude učesnik finala.

Što se tiče još zanimljivih mečeva koje je sudio na ovom prvenstvu, ističu se Italija – Dominikanska Republika, SAD – Crna Gora, uz gore pomenuta dva susreta. On je u dosadašnjem toku prvenstva učestvovao u 9 mečeva.

Sudije su u dosadašnjem toku Mundobasketa bile na udaru stručne javnosti, uz reči da nisu dorasli izazovima i kvalitetu košarke koji se pruža na ovom prvenstvu. Ipak, deluje da su bili znatno bolji nego na nekim ranijim takmičenjima.

5
4

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter