0
Košarka

FOTO: KK Partizan

PARTIZAN RUTINSKI DO TROFEJA: Crno-beli zgazili CSKA iz Moskve i podigli prvi pehar u sezoni! (FOTO)

Objavljeno: 10.09.23 u 23:20

Odlična utakmica šampiona ABA lige

Partizan je zabeležio izvanredan uspeh na pripremnom turniru u Banjaluci, osvojivši prvo mesto i svoj prvi trofej u sezoni. Ekipa pod vođstvom trenera Željka Obradovića pobedila je tri čvrste i kvalitetne ekipe tokom turnira.

Crno-beli su započeli seriju pobeda savladavši Hapoel, a zatim su se nadmašili i protiv Turk Telekoma, finalistu Evrokupa iz prethodne sezone, čije je trenersko kormilo sada preuzeo Nenad Čanak. Najimpresivniji trenutak došao je u finalu protiv renomiranog CSKA, gde je Partizan trijumfovao rezultatom 74:54.

Iako je poznato da trofeji na pripremnim turnirima ne nose značaj kao oni u takmičarskoj sezoni, ova serija pobeda značajna je za tim Partizana iz više razloga. Prvo, uspeli su da pobede jake protivnike i pokažu svoju konkurentnost. Takođe, ova serija pobeda obezbeđuje pozitivan početak priprema i podiže samopouzdanje igračima.

Trener Željko Obradović istakao je da je glavni cilj pripremnih utakmica prepoznati nedostatke i raditi na njihovom popravljanju dok ne počnu takmičarske utakmice. Ova serija pobeda, međutim, donosi dodatni optimizam i motivaciju za predstojeću sezonu.

Naredna pripremna utakmica za Partizan zakazana je za sredu i odigraće se na otvorenom stadionu Tašmajdan u Beogradu protiv ekipe Fuenlabrade.

9
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter