1
Košarka

Borisa Simanic Srbija - Juzni Sudan, Svetsko prvenstvo, kosarka 30.8.2023. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2023

OTKRIVENO DA LI ĆE BORIŠA DOBITI MEDALJU: Evo šta čeka Simanića po završetku finala!

Objavljeno: 10.09.23 u 13:33

Borišino zdravlje je ipak daleko važnije od sporta, pa je samim tim i glavna tema.

Generalni sekretar FIBA Andreas Zagklis održao konferenciju za medije gde je između ostalog pričao i o Boriši Simaniću, koji je doživeo izuzetno nesrećnu povredu na meču sa Južnim Sudanom.

Oni koji su videli snimak mogu da vide da je to situacija jedna u milion, verovatno jedna u milijardu. Bitna je reakcija posle toga. FIBA je pre turnira odabrala određene bolnice koje će biti dostupne u slučaju ovakvih situacija, kao i sjajne doktore, stručnjake specijaliste u svojim oblastima, a doktor Srbije Dragan Radovanović je imao ključnu ulogu u svemu”, izjavio je Zagklis na konferenciji za medije u Manili, i nadovezao se:

Odmah smo aktivirali sve potrebne resurse da Simanić u prva 24 sata bude operisan. Lično sam se obavezao da njemu i njegovoj porodici pružim najbolju podršku. Pričao sam i sa njegovom porodicom, nisam želeo da se pojavljujem previše u javnosti. Želim da kažem da su igrač i njegova plata osigurani, mi smo u kontaktu sa KSS. Želim da se javno zahvalim doktoru Radovanoviću”.

Simanić će poneti medalju kao i ostali igrači našeg tima.

Naša velika želja je da Simanić što pre ozdravi i oporavi se. Njemu će medalja biti uručena, ali čekamo da vidimo koje će to odličje da bude”.

Boriša će zajedno sa ostatkom tima iz Manile putovati za Srbiju.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

6
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter