1
Košarka

Borisa Simanic friendly basketball match between Serbia and Puerto Rico in Belgrade, Serbia, on 16. Aug. 2023. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT/®©

OGLASIO SE GENERALNI SEKRETAR FIBA POVODOM BORIŠE SIMANIĆA: „Pričao sam i sa njegovom porodicom!“

Objavljeno: 10.09.23 u 10:58

„Igrač i njegova plata su osigurani.“

Generalni sekretar FIBA Andreas Zagklis, obratio se javnosti na konferenciji za medije, gde je govorio o povredi Boriše Simanića tokom Svetskog prvenstva.

Zagklis je zvanično govorio pre početka utakmice za treće mesto, a glavna tema njegovog obraćanja bila je Boriša Simanić, srpski košarkaš koji je podvrgnut operaciji u Manili nakon što je tokom utakmice protiv Južnog Sudana dobio udarac u predelu bubrega.

– Oni koji su videli snimak mogu da vide da je to situacija jednom u milijardu. Bitna je reakcija posle toga. FIBA je pre turnira odabrala određene bolnice koje će biti dostupne u slučaju ovakvih situacija, kao i sjajne doktore, stručnjake specijaliste u svojim oblastima, a doktor Srbije Dragan Radovanović je imao ključnu ulogu u svemu – rekao je Zaglis i dodao:

Borisa Simanic navijaci poruka podrske transparent during the FIBA World Cup 2023 Quarter-Finals match between Srbija and Litvanija at Mall of Asia on September 05, 2023 in Manila, Philippines. (Photo by Starsport.rs ©)

– Odmah smo aktivirali sve potrebne resurse da u prva 24 sata da bude operisan, a potom i preko vikenda kada su bile potrebne dodatne mere. Pričao sam i sa njegovom porodicom, nisam želeo da se pojavljujem previše u javnosti. Želim da kažem da su igrač i njegova plata osigurani, mi smo u kontaktu sa Savezom i želim da se javno zahvalim doktoru Radovanoviću. I naravno naša velika želja Boriši Simaniću da što pre ozdravi i oporavi se. Njemu će medalja biti uručena, samo čekamo da vidimo koja će to biti medalja.

10
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter