0
Košarka

FOTO: STARSPORT

OBRADOVIĆ OTKRIO KLJUČ USPEHA SRBIJE: „Niste svesni koliko meni ovo znači, svima nama u košarci!“

Objavljeno: 10.09.23 u 11:23

„Sve je mnogo lakše kada nema ega.“

Košarkaška reprezentacija Srbije sastaće se sa selekcijom Nemačke u finalu ovogodišnjeg Mundobasketa, a taj susret, na programu je od 14.40 časova. Pred ovaj duel, oglasio se i trener Monaka i čuveni srpski reprezentativac Saša Obradović, koji je istakao da ovaj uspeh znači svim Srbima koji su u košarci.

– Niste svesni koliko ovo meni znači, koliko ovo znači svima nama koji smo u košarci, kakav je ovo prestiž, biti povezivan sa reprezentacijom Srbije na bilo koji način. Preponosan sam na ove momke, na trenera Pešića, na sve u ekipi. Naravno očekujem najbolje protiv Nemaca koji su takođe pokazali sjajnu timsku igru, uostalo samo tako može da se savlada Amerika – rekao je Obradović u razgovoru za Mozzart Sport.

Head coach Sasa Obradovic during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Crvena Zvezda mts Belgrade and AS Monaco at Aleksandar Nikolic Hall on January 12, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Potom je otkrio recept za uspeh ove selekcije, koju sa klupe predvodi Svetislav Pešić.

Odsustvo ega. Sve je mnogo lakše kada nema ega. Mislite da je lako naterati igrača da igra agresivnu odbranu svih 40 minuta. Da pritiska protivničkog igrača po čitavom terenu bez prestanka ko što to radi Aleksa Avramović. Verujte to nije nimalo lako tražiti od tima koji ima igrače koji ne ostave ego po strani – rekao je Obradović i dodao:

– Svaki igrač želi da pobedi, želi da pomogne i samim tim ima tu dozu ega koja je sasvim normalna u profesionalnom sportu, ali kada se on ostavi po strani, onda dolazimo do ovog momenta da imamo igru koju krasi zajedništvo, timski duh. Zbog toga je ovaj rezultat i očekivan. Imamo kvalitet i igrače koji igraju jedni za druge. Zbog toga smo u prilici da uradimo nešto sjajno i ako nastavimo tako verujem da ćemo pobediti i taj finalni put za veliko slavlje – zaključio je Obradović.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter