0
Košarka

FOTO: Starsport

NEMAČKA JE KOŠARKAŠKI PRVAK PLANETE: Napad zakazao u nastavku, novo srebro za Orlove! (VIDEO)

Objavljeno: 10.09.23 u 16:37

Srbiji napad zakazao u drugom poluvremenu.

Košarkaši Srbije danas od 14.40 časova igraju meč finala Mundobasketa protiv Nemačke, a rezultat finalnog meča bio je 83:77.

Počeli su srpski košarkaši sjajno, ali je na dva minuta od početka meča povredu doživeo Ognjen Dobrić, koji je nagazio na nogu Danijela Tajsa, pa je morao u svlačionicu. Dobar deo prve deonice je prošao u egalu, a sjajni su bili šuteri na obe strane, a naši igrači su postigli dve trojke o tablu.

Druga deonica je počela loše po našu selekciju, jer nismo uspeli da pronađemo adekvatna rešenja u napadu, a veliki broj napada se završavao izgubljenim loptama, ali je lošu seriju prekinuo Bogdan, trojkom za rezultat 30:31.

Videli smo na pet minuta do kraja deonice i sjajno zakucavanje Petruševa iz rolinga, što je izazvalo erupciju u dvorani, a u to vreme se iz svlačionice vratio i Dobrić, a nakon trojke Bogdanovića za četiri poena razlike, bili smo na nestvarnih 70% šuta sa distance. Ipak, malo smo ponovo posustali u finišu poluvremena, a ruku na srce ni sudijske odluke nisu bile baš razumljive, na obe strane.

U nastavku prve četvrtine je i dalje trajao egal, iako su naši reprezentativci nastavili sa lošim rešenjima u napadu, a nemački igrači su to iskoristili pa su do kraja deonice otišli na čak i 12 poena razlike. Srbija je pokušala u poslednjoj deonici da se vrati sjajnom odbranom, ali su loše odluke u napadu sprečile potpuni preokret i senzaciju.

Najefikasniji na meču bio je Denis Šreder sa 26 poena, dok je Franc Vagner dodao 17, a kod Orlova su najbolji bili Bogdanović sa 17 i Avramović sa 18 poena.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter