0
Košarka

FOTO: FIBA

KANADA STIGLA DO TREĆEG MESTA NA MUNDOBASKETU: Uzalud magija Bridžisa, Bruks i Šej uništili južne komšije! (VIDEO)

Objavljeno: 10.09.23 u 13:00

Izuzetno zanimljiv meč.

Kanada je osvojila svoju prvu medalju u istoriji Mundobasketa, jer su nakon produžetaka savladali komšijske SAD rezultatom 118:127. Naime meč je bio izuzetno uzbudljiv a jedan potez je ipak zauzeo glavno mesto.

Imala je Kanada i par puta dvocifrenu prednost, ali su se Amerikanci konstantno vraćali, a vrhunac je bio kada su na svega tri sekunde do kraja bili na četiri poena zaostatka, ali je Mikel Bridžis namerno promašio bacanje, uhvatio svoj šut i potom pogodio trojku za produžetke.

To je bilo doduše sve od nominalnog domaćina na ovom meču, jer u produžetku nisu uspeli da poentiraju iz igre, što je dovelo da sigurne pobede Kanađana u dodatnih pet minuta.

Najbolji pojedinac na meču bio je nestvarni Dilon Bruks, sa 39 poena, četiri skoka i pet asistencija, dok je Šej Gildžs-Aleksander dodao 31 poena, šest skokova i 12 asistencija.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter