0
Košarka

Nikola Milutinov (R) and Donatas Motiejunas during the FIBA World Cup 2023 Quarter-Finals match between Srbija and Litvanija at Mall of Asia on September 05, 2023 in Manila, Philippines. (Photo by Starsport.rs ©)

ČUDNA ODLUKA FIBA: Finale se igra sa novom loptom, evo kako ona izgleda! (VIDEO)

Objavljeno: 10.09.23 u 11:50

Retko ko je ovo očekivao.

Svetska košarkaška organizacija FIBA donela je iznenađujuću promenu za finalnu utakmicu Mundobasketa, kojoj se retko ko nadao. Naime, oni su odlučili da se finale igra sa novom loptom, specijalne edicije posebno izrađene za ovaj meč.

Već je poznato da svi košarkaši dobro znaju da igrači često teže prilagoditi se promeni lopte, pa se nadamo da je lopta apsolutno ista kao i prethodna, a da se samo radi o estetskim promenama.

Nova lopta izgleda izuzetno atraktivno, sa naglaskom na nekoliko zlatnih detalja. FIBA je proizvela svega 1200 primeraka ove serije, koje će biti dostupne za prodaju u Manili, neposredno pre finalne utakmice.

Cena jedne ove lopte iznosiće 300 evra, a svaka od njih će imati ugravirane specijalne detalje, čineći je pravim kolekcionarskim komadom za zaljubljenike u košarku.

– Zasnovana na zvaničnoj lopti Svetskog prvenstva, verzija lopte za finale dizajnirana eksklutivno kako bi prikazala ovaj meč. Ne samo da je ugraviran logo prvenstva već će imati i ugraviran trofej zlatnom bojom kao i datum finala – napisali su iz FIBA.

 

1
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter