0
Fudbal

FOTO: Starsport

PIKSI NAJAVIO PROMENE PRED LITVANCE PA PORUČIO: ‘Želimo sreću košarkašima i Novaku, da nastavimo taj niz sjajnih rezultata!’

Objavljeno: 09.09.23 u 19:55

‘Napravili smo analizu posle meča sa Mađarskom, shvatili gde grešimo’.

Dirigent srpskog nacionalnog tima, Dragan Stojković Piksi izneo je svoja očekivanja pred sutrašnji duel sa Litvancima. On je istakao da je najvžanije da se pronađe lek nakon izgubljene utakmice.

-Najvažnije je kada izgubite utakmicu da pronađete lek. Sve ćemo učiniti da se Srbija trijumfalno vrati u Beograd. Atmosfera u našem timu je odlična. Napravili smo analizu posle meča sa Mađarskom, imali smo dobar i konstruktivan sastanak, shvatili gde smo grešili. Da li je utakmica u Kaunasu za nas biti ili ne biti? Spremamo se da utakmicu rešimo u našu korist, uz sav respekt prema Litvaniji. Moramo da pokažemo reakciju i budemo na visini zadatka – naveo je on.

Osvrnuo se na uspeh košarkaša i Novak Đoković i poručio da hoće i oni da nastave niz i da bude lepa nedelja u Srbiji.

-Nama je drago zbog svih uspeha naših sportista, a Kari Pešić i momci su pokazali najvišu klasu i sve nas čine ponosnim. Navijaćemo za njih kao što smo to činili i sve do finala. Nole? Velik rezultat za njega i srpski tenis. Želimo mu da osvoji novi grend slem. Mi želimo da budemo u toj grupi rezultata, da nastavimo taj niz sjajnih rezultata i da za sve u Srbiji bude lepa nedelja – jasan je Stojković.

Selektor je najavio određene promene u odnosu na susret sa Mađarima.

-Biće nekih promena u taktičkom smislu, kao i u sastavu. Moramo da nađemo najbolje rešenje za nas, da utakmicu rešimo u svoju korist, a rešićemo je timskom igrom. Moramo biti i oprezni, jer Litvanija je izuzetno borben tim, koji je gladan rezultata i uspeha. I mi to moramo da poštujemo. Imaju nekoliko odličnih igrača, koji znaju da zadaju mnogo muka, videlo se to i protiv Crne Gore. Ali, šta god pričali i šta god očekivali, najvažnije za nas, došli smo u Kaunas po tri boda koja su nam potrebna – zaključio je Piksi.

Podsetimo, Srbija Litvanija igraju sutra u Kaunasu od 20:45 u okviru kvlafikacija Evropsko prvenstvo koje će se 2024. godine održati u Nemačkoj. Orlovi’ su do sada ostvarili dve pobede (Crna Gora i upravo Litvanija sa po 2:0), remi protiv Bugarske 1:1 i poraz od Mađarske 2:1 i trenutno su drugi sa 7 bodova.

Sa druge strane Litvanci imaju dva nerešena ishoda (Crna Gora 2:2 i Bugarska 1:1) i dve izgubljene utakmice (Srbija 2:0 i  Mađarska  2:0) i zauzimaju predzadnje mesto sa četiri osvojena boda

 

2
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter