0
Košarka

FOTO: FIBA

MUDNOBASKET 2023: ‘Baltički derbi’ pripao Letoncima, Slovenija zauzela sedmo mesto!’ (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 09.09.23 u 17:00

Sutra nas očekuje pravi spektakl.

Košarkaši Letonije ubedljivo je slavila nad selekcijom Litvanije u borbi za peto mesto rezultatom 98:63 i napravila senzaciju na ovogodišnjem Mundobasketu. Do istorijskog trijumfa Letonce je vodio Kuruc koji je postigao 20 poena, slede ga Smits sa 17 i  Gražulis sa 12.

Kod Litvanije Rokas Jokubaitis je bio najbolji sa 16 poena, jedan manje je upisao Valančiunas uz osam skokova, dok je Tomas Dimša imao 13 poena. Selekcija Letonije je na ovom prvenstvu bila debitant i ostvarila je izuzetan rezultat, dok su Litvanci po mnogima razočarali i moraće da se zadovolje šestim mestom.

FOTO: FIBA

U borbi za 7. i 8. mesto bitku su vodili nacionalni timovi Slovenije Italije, a ‘azuri’ su doživeli nova poraz, jer su Dončić i ekipa dobili ovaj duel sa 89:85 i zauzeli 7. mesto. Ponovo je Luka Dončić dominirao i bio najefikansiji na sustetu, postigavši 29 poena, a imao je i 10 skokova i došao do dabl-dabl učinka. Pored jega, ovoj pobedi je doprieno i Tobi sa 12 i Dragić sa 10 koševa.

Kod izabranika Đanmarka Poceka najbolji je bio Spisu sa 22, Fontekio sa 16 i Polonara sa 13, ali to nije bilo dovoljno da dođu do boljeg plasmana. Oprostio se od svoje igračke karijere iskusni Datome sa svega jednim poenom na sustetu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter