0
Fudbal

FOTO: Starsport

MITROVIĆ JASAN PRED LITVANIJU: ‘Došli smo ovde da osvojimo tri boda!’

Objavljeno: 09.09.23 u 21:15

‘Igrali smo nekoliko puta, dobro se poznajemo.’

Napadač Al Hilala i reprezentativac Srbije, Aleksandar Mitrović je pred susret sa Litvanijom rekao da je važno da se nađe balans i da rade kao tim.

-Što se tiče Litvanije igrali smo nekoliko puta, dobro se poznajemo, u današnjem fudbalu nema mnogo tajni. Jedni o drugima sve znamo. A što se tiče golova i konačnog epiloga, napadamo svi kao tim, branimo se kao tim, važno je da se nađe balans i sve da radimo kao tim – započeo je.

Dodao je da su sagledali loše strane na susretu protiv Mađarske.

-Možda u tim nekim detaljima nije sve tako bilo protiv Mađara, ali radili smo analizu, videli sve što je trebalo, sagledali i dobre i loše strane. Sad je nova utakmica i došli smo ovde da osvojimo tri boda – istakao je Mitrovič.

Potom se osvrnuo na utakmicu sa Mađarima.

-Oni su se u drugom poluvremenu branili, skupili se u svoj šesnaesterac, malo prostora je bilo, pokušavali smo da ga nađemo, mislim da smo stvorili i dovoljno šansi da ne izgubimo utakmicu. Izostala je i sreća, golman je takođe branio odlično. Bilo je, da ponovim, i dobrih i loših stvari, ta utakmica ostaje iza na – naveo je on.

Protiv Litvanije ima dobar skor, postigao je pet golova.

-U današnjem fudbalu kad pobediš nemaš mnogo vremena da slaviš, kad izgubiš nemaš mnogo vremena da žališ. Čeka nas novi meč, u poziciji smo u kojoj želimo da budemo, mi se i dalje pitamo. Lepo zvuči, ali svaka utakmica je drugačija, ja ću da se potrudim da nastavim taj niz. Nadam se da ću sutra da poboljšam taj skor, ali najvažnije je da pobedimo. Takođe, ovom prilikom želim da naglasim podršku košarkašima i Noletu, nadam se da će sutra biti lep dan za srpski sport – poručio je Aleksandar Mitrović.

Podsetimo, Srbija Litvanija igraju sutra u Kaunasu od 20:45 u okviru kvlafikacija Evropsko prvenstvo koje će se 2024. godine održati u Nemačkoj. Orlovi’ su do sada ostvarili dve pobede (Crna Gora i upravo Litvanija sa po 2:0), remi protiv Bugarske 1:1 i poraz od Mađarske 2:1 i trenutno su drugi sa 7 bodova.

Sa druge strane Litvanci imaju dva nerešena ishoda (Crna Gora 2:2 i Bugarska 1:1) i dve izgubljene utakmice (Srbija 2:0 i  Mađarska  2:0) i zauzimaju predzadnje mesto sa četiri osvojena boda

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter