0
Fudbal

FOTO: Twitter/Italy

MAKEDONCI PONOVO KOBNI PO ITALIJANE: Podela bodova Rumuna i Izraelaca!

Objavljeno: 09.09.23 u 23:15

‘Azuri’ ne umeju protiv naših komšija.

Večeras su u Skoplju na ‘Toše Proeski Areni’ odmerili snage selekcije Makedonije Italije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj. Susret je bolje počeo za izabranike Lućana Spaletija koji su napadali tokom čitavog susreta, ali se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

Drugo poluvreme je počelo golom ‘azura’ u 47. minutu kada je precizan bio Ćiro Imobile, nakon loše reakcije odbrane  Makedonije. Lopta je došla do Barele koji je uputio razoran udarac, ali je pogodio prečku, a nakon toga, ona se odbila do kapitena  Italije koji je loptu smestio glavom u gol. Kako se utakmica približavala kraju, tako je i padala koncentracija gostiju.

To su domaći fudbaleri iskorisrtili u 81. minutu, kada je iz slobodnog udarca Bardi uputio projektil iz slobodnog udarca i matirao  Donarumu. Do kraja susreta uspeli su Makeodnci da sačuvaju bod i ponovo budu kobni po Italiju. U narednom kolu,  Makedonija  gostuje Maltidok ‘azuri’ dočekuju Ukrajinu.

Standings provided by Sofascore

Fudbaleri Rumunije dočekali su Izrael i remizirali rezultatom 1:1. Rumuni su poveli u 27. minutu golom Alibeka, kome je prethodila velika greška Omrija Glazera. Bod Izraelcima je doneo Gluk, golom u 53. minutu susreta.

Rumunija je ostala druga sa devet bodova i u sledećem kolu dočekuje reprezentaciju tzv. Kosova. Izrael je treći sa bodom manje od Rumuna, a u sledećem kolu dočekuju Belorusiju.

Selekcija tzv. Kosova odigrala je nerešeno protiv Švajcarske, a rezultat je bio 2:2. I pored toga što su dva puta vodili na ovom meču, Švajcarci  na kraju nisu uspeli da odnesu sva tri boda. Gosti su poveli posle 14 minuta golom Rema Frojlera, i sa tim rezultatom se završilo prvo poluvreme.

Vedat Murići je u 65. minutu igre doneo egal, a Švajcarska je do nove prednosti došla u 69. minutu posle autogola Rahmanija. Na kraju je junak reprezentacije tzv. Kosova Vedat Murići koji je svojim novim golom doneo bod svojoj ekipi. Švajcarska je ostala na prvom mestu sa 11 bodova, dok tzv. Kosovo je na petom mestu sa četiri boda.

U sledećem kolu Švajcarska će dočekati Andoru, a reprezentacija tzv. Kosova će gostovati Rumuniji.

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter