0
Košarka

FOTO: Starsport

LEGENDARNI MUTA PORUČUJE: ‘Ljudi, šta se čudite što je Srbija u finalu? Pa, to je sve normalno!’

Objavljeno: 09.09.23 u 19:00

‘Da su Amerikanci protivnici, odmah bih potpisao da osvajamo zlato.’

Legendarni košarkaški trener i nekadašnji pomoćnik Saletu Đorđeviću Željku Obradoviću u nacionalnom timu, Miroslav Muta Nikolić izneo je svoja očekivanja pred sutrašnje finale. On je rekao po ko zna koji put rečenicu koja postala kultna da je sve ovo normalno.

-Ljudi, šta se čudite što je Srbija u finalu? Pa, to je sve normalno. Pustite demagogiju, Srbija mora da ide na medalju – poručio je on.

Dodao je da ćemo protiv Nemaca morati debelo da se pomučimo.

-Da su Amerikanci protivnici, odmah bih potpisao da osvajamo zlato. Ovako, protiv Nemaca, moraćemo debelo da se pomučimo. Više sam navijao za Amerikance, jer Nemačka je nezgodnija. Igraju organizovanije, jaču odbranu i bez sumnje, najteža su ekipa na turniru. Kod njih se zna ko kosi a ko vodu nosi. Žao mi je što nisu Amerikanci u finalu da već proslavimo zlato, a protiv Nemaca će biti teže. Ali, nema veze, i protiv njih možemo da slavimo i budemo šampioni sveta – istakao je Muta.

Potom je prokomentarisao igrače Srbije, Bogdanović je najveći utisak ostavio na njega protiv Kanade.

-Ma, to je bio vrh vrhova meč za naš tim. Bogdan je sve radio onako kako to zna napadački, ali je bio dobar i u asistiranju i odbrani. Gudurić je imao značajnu ulogu, kao i Dobrić, kojeg izgleda nisu skautirali. Igrači poput Dobrića i Avramovića su najgori za protivnike, jer sve rade na terenu. Kanađani su delovali malo umorno, a to su naši momci iskoristili – naveo je Nikolić.

Podsetimo, košarkaška reprezentacija Srbije igra finale Mundobasketa protiv selekcije Nemačke sutra od 14 časova i 30. minuta.

8
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter