1
Fudbal

FOTO: Twitter/England

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2024: Podela bodova Ukrajinaca i Engleza, Belgiji minimalac, Svedska ubedljiva nad Estoncima!

Objavljeno: 09.09.23 u 20:25

Očekuju nas još tri duela.

Reprezentacija Belgije gostovala je selekciji Azerbejdžana u okviru kvalifikacija Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj.  Izabranici Domenika Tedeska ostvarili su trijumf minimalnim rezultatom 1:0 i nastavili borbu za plasman na ovu smotru. Pogodak za Belgijance postigao je Janik Karasko u 38. minutu zahvaljujući lošoj reakciji odbrane Azerbejdžana.

Bakajoko je imao solo prodor, a Karasko je došao do lopte šutirao sa distance i nesmostrenom reakcije defanzivaca domaćeg tima, postigao jedini pogodak na meču. Belgija naredni duel igra protiv Estonija za tri dana, dok Azerbejdžan gostuje Estoncima.

Standings provided by Sofascore

Nacionalni timovi Engleske i Ukrajine remiziralii su 1:1 na neutralnom terenu u Poljskoj. Povela je Ukrajina u 26. minutu pogotkom  Zinčenka, ali je slavlje domaćina na papiru  trajalo do 41., minuta kada je Voker doneo izjednačenje. ‘Lavovi’ nakon ovog remija nisu više na maksimalnom učinku, i dalje su na prvom mestu grupe C sa 13 bodova, dok Ukrajina je druga sa sedam

Za Engleze slede dva prijateljska okršaja, prvo sa Škotskom, pa onda sa Australijom u oktobru. Ukrajina će u sledeće. kolu gostovati Italiji.

Standings provided by Sofascore

Selekcija Svedske je deklasirala Estoniju ubedljivim rezultatom 5:0 i ostvarila bitan trijumf za nastavak kvalifikacija. Poveli su Šveđani  u 18. minutu posle koga Đokeresa, šest minuta kasnije je Kuluševski povisio prednost svog tima, a onda je Isak u 39. minutu povisio na čak 3:0 i praktično rešio pitanje pobednika.

U drugom delu meča Kvajson je povećao prednost Švedske u 75. minutu, dok je konačan rezultat postavio Klaeson u samom finišu meča. Šveđani će u sledećem kolu dočekati Austriju, a Estonija ide gostuje Belgiji.

Standings provided by Sofascore

Susret između Andore i Belorusije završen je bez golova.

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter