0
Košarka

FOTO: Starsport

GUROVIĆ: ‘Današnje zlato bilo bi veći uspeh nego u Indijanapolisu, jer su svi otpisali ovu ekipu!’

Objavljeno: 09.09.23 u 17:50

‘Čudan smo mi narod, uvek volim da potcenjujemo pre nego što pogledamo u svoje dvorište.’

Legendarni košarkaš i zlatni momak iz Indijanapolisa, Milan Gurović je za Mozzart Sport pričao o nacionalnom timu Srbije pred sutrašnje finale sa Nemačkom. On je rekao da je Svetislav Pešić dokazao da su godine samo broj i da nemaju uticaja na ono što radi.

-Čudan smo mi narod, uvek volim da potcenjujemo pre nego što pogledamo u svoje dvorište. Nema to veze da li je košarka ili bilo šta drugo. To je neka naša karakteristika. Svetislav Pešić je samo pokazao da godine nemaju nikakvog uticaja na sve što radi. Uostalo izvanredan posao je uradio, podelio uloge, psihološki pripremio ekipu za ovaj velilanstven uspeh. Nadam se da ćemo u nedelju još više da se radujemo – započeo je.

Istakao je da bi ova zlatna medalja bila mnogo veći uspeh nego ona iz Indijanpolisa 2002. godine.

-Nema dileme da bi današnje zlato bilo veći uspeh nego ono što smo mi uradili u Indijanapolisu. Pre svega jer su svi otpisali ovu današnju ekipu, a oni su dokazali kvalitet. Mi sa druge starne smo imali veliki pritisak i breme favorita što je bilo normalno jer smo na taj šampionat stigli kao šampioni Evrope pa je medalja bila pod moranje – poručio je on.

Kazao je da je ekipa pokazala zajedništvo pre svega zbog Boriše.

Iskreno ne znam koja utakmica je bila bolja, da li ona protiv Litvanije ili sada protiv Kanade. Mislim da je ekipa pokazala zajedništvo, što zbog Boriše, što zbog timske ambicije da se pobeđuje. Svu su otpisali i Karija i igrače, rekao sam i javno pre prvenstva, najopasniji smo u toj situaciji. Ispostavilo se da je to stvarno tako. Skinuli smo teret sa sebe što je stvarno bitno sa psihološke strane, sada smo došli do sjajne situacije da nasmejani i rastrčani napravimo nešto neverovatno. Već sada smo napravili veliki uspeh za malu zemlju kao što je Srbije, svi smo ponosni na ove momke – naveo je Milan.

Na kraju je otkrio za koga je navijao da bude u finale protiv Srbije.

-Iskreno navijao sam da to bude Amerika, da osvojimo zlato protiv njih i da sve zaokružimo. Košarka je to. Nekada dva i dva ne mora da bude četiri. Nemci su odigrali sjajno. Imaju Šredera koji je njihov motor, plus Vagnera koji se meni izuzetno sviđa kako izgleda na terenu. Baš su dobar tim, lepo ih je i gledati. Naravno u nedelju navijamo protiv njih, ali i njima mora da se čestita na svemu što su uradili. Mislim da smo ipak bolji od njih. Samo mirno, hladne glave, agresivno i možemo do zlata – zaključio je Gurović.

Podsetimo, finalni susret Srbije Nemačke na ovogodišnjem Mundobasketu je sutra od 14 časova i 30 minuta.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter