0
Košarka

FOTO: FIBA

‘Duel sa starim znancem!’: Evo šta nemački mediji kažu pred finale sa Srbijom! (FOTO)

Objavljeno: 09.09.23 u 18:45

Spektakl u najavi.

Košarkaši nacionalnog tima Srbije Nemačke sutra od 14 časova i 30 minuta odmeriće snage u finalu Mundobasketa. ‘Panceri’ su imali fantastično izdanje na ovogodišnjoj svetskoj smotri, jer su jedini tim bez poraza, a u polufinalu savladali su Sjedinjene Američke Države rezultatom 116:113, dok su ‘orlovi’ pokazali izuzetnu timsku igru, pogotovu protiv Litanije Kanade.

FOTO: Starsport

Nemački mediji najavili su ovaj susreta kao ‘duel sa starim znancem’ pošto je trenutni selektor Srbije, Svetislav Pešić osvojo sa Nemačkom Evropsko prvenstvo davne 1993. godine. Popularni ‘Kari’ je tamošnju košarku podigao na viši nivo, pošto je trenirao i Albu Berlin Bajern Minhen. 

FOTO: FIBA

-To je duel sa starim znancem. Jer, 1993. je Svetislav Pešić vodio Nemačku do evropske titule, do danas jedine međunarodne za Nemačku. U nedelju valja pobediti srpskog šefa stručnog štaba i njegovu selekciju u duelu za drugu, još veću titulu – poručuje  frankfurtski list.

Algemajne cajtung iz Majnca ističe ‘Nemački košarkaši su zreli za svetsko zlato’.

FOTO: FIBA

‘Mentalitet ove ekipe je izuzetan, iako je lider Denis Šreder pre i tokom prvenstva izazivao pažnju verbalnim napadima na saigrače. A opet, možda baš ta atmosfera razlikuje nemačke košarkaše od drugih nacionalnih timova. I fudbalerima Hansija Flika bi dobro došao jedan igrač sa takvim stavom’ – navode Nemci.

1
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter