0
Košarka

FOTO: FIBA

AVRAMOVIĆ PRED FINALE SA NEMCIMA: ‘Bili smo potcenjeni od strane svih i neka smo!’

Objavljeno: 09.09.23 u 19:40

As Partizana igra sjajan turnir.

Reprezentativac Srbije, Aleksa Avramović pričao je za Sport Klub o sutrašnjem istorijskom finalu koje će ‘orlovi’ igrati protiv  Nemačke. Komandant naše odbrane je rekao da će napasti svim oružjima.

-Burno veče, bili smo preplavljeni emocijama, ali već danas razmišljamo o Nemačkoj, o pripremi i oporavku. Sauna, bazen, regeneracija, danas je već novi dan. Protiv Litvanije smo imali vremena da slavimo zbog tri slobodna dana, ali sada nemamo vremena. U nedelju je utakmica, biti ili ne biti. Već smo napravili veliki uspeh, ali pristup će biti isti, napašćemo Nemačku svim našim oružjima – poručio je on.

Pobedu su doživeli emotivno.

-Svi smo ovu pobedu doživeli emotivno. Mi smo grupa momaka koji dišu jedan za drugog. Vidi se čista emocija kod svih nas, sve je ovo lepo ukomponovano, i sve ide ka lepom – jasan je.

Zatim se osvrnuo na svoje saigrače.

-Svako je zanimljiv na svoj način, ali moram da izdvojim kapitene Stefana i Bogdana. Oni su lideri i mi ih slušamo. Vanja je sarkastičan stalno i ima dobre fore. Ne bih izdvajao nikoga, ali njih trojica su mi pali na pamet – naveo je Aleksa.

Dotakao se Boriše Simanića.

-Prva dva dana su bila jako teška. To što se desilo protiv Sudana iz bezazlene situacije, ko je gledao snimak ne bi mogao da kaže da je taj momak njega namerno udario ili da je hteo da ga povredi. Bili smo potreseni, ali kada nam je Gaga rekao da se Bora konačno oseća dobro, bilo nam je mnogo lakše. To nam je ulilo veru i nadu. Siguran sam da će biti prepoznato od strane svih to što je on uradio za Srbiju. On zna koliko mi njega volimo – istakao je košarkaš ‘crno-belih’.

Pričao je da je utakmica protiv Italije bila prekretnica za njih na ovom prvenstvu.

-Protiv Italije. Tu smo se skupili, bili smo potcenjeni od strane svih, i neka smo! Niko ne može tebe u životu da potceni niti ponizi, što bi rekao patrijarh Pavle. To možeš samo ti sam sebe. Znali smo koliko vredimo. To je ono što nas je dovelo do finala – objasnio je.

Kazao je da je Nemačka potpuno zasluženo u finalu.

-Gledali smo taj meč, potpuno zasluženo su u finalu. Bez poraza su na ovom prvenstvu, igraju fantastičnu košarku, imaju NBA igrače i dobrog trenera. Oni su u tom sistemu zajedno više godina, ali mislim da imamo bolju hemiju. Znam da imamo šanse da pobedimo tu utakmicu, odlučiće želja i ko će više želeti da podigne taj trofej, a nadam se da ćemo to biti mi – zaključio je Avramović.

Podsetimo, košarkaška reprezentacija Srbije igra finale Mundobasketa protiv selekcije Nemačke sutra od 14 časova i 30. minuta.

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter