0
Košarka

head coach Svetislav Pesic and Aleksa Avramovic (R) during the friendly match between Serbia and Puerto Rico at Stark Arena on August 16, 2023 in Beograd, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

PORODIČNA DRAMA U PORODICI PEŠIĆ: Ćerka selektora Srbije je udata za nemačkog igrača, a Kari je stvorio njihovu košarku!

Objavljeno: 08.09.23 u 17:11

Jasno je da je Kari uticao mnogo na razvoj košarke u Nemačkoj

Reprezentacija Srbije će se susresti sa selekcijom Nemačke u finalu Mundobasketa, a ovaj meč biće izuzetno emotivan za srpskog selektora Svetislava Pešića. Nemačka mu je kao druga domovina, budući da njegova porodica živi tamo. Njegov sin Marko je direktor Bajerna iz Minhena, dok je ćerka Ivana udata za bivšeg nemačkog košarkaša Jana Jaglu.

Ivana živi u Nemačkoj već godinama, gde radi kao fitnes trener i instruktor joge. Na njenim društvenim mrežama možemo videti snimke njenih treninga u dresovima Bajerna iz Minhena, kluba u kojem je njen brat Marko direktor. Svetislav Pešić je bio trener koji je postavljao temelje ovom klubu pre desetak godina.

„Kada su mi Ivana i Jan saopštili da će se venčati, rekao sam mu da ne sme da zaboravi da ulazi u košarkašku familiju i da ne sme da je bruka. Vidim da je moje reči shvatio veoma ozbiljno“, rekao je Pešić o nekadašnjem nemačkom reprezentativcu, koji nas je pobedio na meču Svetskog prvenstva 2010. godine.

Iako su se Nemačka i Srbija sada našle na suprotnim stranama terena, Pešić je ostavio dubok trag u nemačkoj košarci tokom svoje karijere. Bio je selektor Nemačke od 1987. do 1993. godine i osvojio je Evropsko prvenstvo tokom svog mandata. Kasnije je bio i selektor Nemačke tokom 2012. godine. Takođe je vodio nekoliko nemačkih košarkaških klubova, uključujući Albu iz Berlina, Keln i Bajern Minhen, klub u kojem je njegov sin Marko direktor.

Svetislav Pešić je tokom svoje karijere u Nemačkoj osvojio pet titula i dva kupa, uz tri priznanja za najboljeg trenera godine. Njegovim trenerskim umećem, sa Albom iz Berlina je osvojio i međunarodni Korać kup 1995. godine.

S druge strane, Jan Jagla je takođe ostavio svoj trag u svetu košarke, osvojivši ULEB Kup sa ekipom Huventuda 2008. godine. Takođe je bio šampion Poljske 2010. godine sa ekipom Prokoma. Nemački košarkaš je takođe osvojio Kup Španije sa ekipom Huventuda i Kup Nemačke sa ekipom Albe.

Emocije će sigurno biti snažne u finalu Mundobasketa, jer će Svetislav Pešić biti motivisan da ostvari veliku pobedu protiv druge domovine, dok će Jan Jagla želeti da ponosno predstavi svoju zemlju. Očekuje se da će ovo biti jedan od najuzbudljivijih mečeva turnira.

3
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter