0
Košarka

FOTO: Twitter/@FIBAWC

NEMCI IZBACILI AMERIKANCE: Panceri sa Srbijom igraju za titulu prvaka sveta!

Objavljeno: 08.09.23 u 16:43

Čeka nas sjajna utakmica

U jednom od najuzbudljivijih mečeva Mundobasketa, košarkaši Nemačke priredili su pravu senzaciju pobedivši favorizovanu selekciju Sjedinjenih Američkih Država sa rezultatom 113:111. Ovaj spektakularan trijumf odveo je nemački tim u finale protiv reprezentacije Srbije.

Nemačka ekipa, poznata kao „Panceri,“ je od samog početka meča krenula da rešeta koš Amerikanaca, prednjačio je Andres Obst koji nije mogao da se zaustavi. Ipak, i američki tim je pružio izuzetno inteligentnu igru tokom celog meča.

U završnici prve četvrtine i tokom celog drugog perioda, gledali smo pravu egal borbu između obe selekcije. SAD je uspela da stekne minimalnu prednost pred odlazak na odmor.

Treća četvrtina donela je novu rapsodiju u igri Nemačke, istakli su se Danijel Tajs i Denis Šruder, dok su braća Vagner i Obst nastavili sa sjajnim izdanjem.

Međutim, kada je sve izgledalo kao da će Nemačka ostvariti veliku pobedu, usledila je nestvarna napadačka serija Amerikanaca koji su ozbiljno pritisnuli evropski tim koji je većinu drugog poluvremena držao vođstvo.

Uprkos dramatičnoj završnici, Nemačka je trijumfovala u ovom epskom meču i izborila se za finale Mundobasketa. Nemačka će se sada suočiti sa reprezentacijom Srbije u finalu koje će se održati u nedelju od 14:40. Ova pobeda Pancerima donosi veliko uzbuđenje i nade da će osvojiti prestižno takmičenje.

4
4

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter