0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

STANKOVIĆ PORUČIO: ‘Spreman sam za svaku bitku koju ću morati da vodim za ovaj klub!’

Objavljeno: 07.09.23 u 09:25

‘Vrlo sam srećan i ponosan što sam ovde, ne mogu da dočekam da krenem sa radom.’

Novi trener Ferencvaroša, Dejan Stanković je nakon što je predstavljen u novom klubu, a za njihov sajt je rekao da je spreman za nove izazove.

Vrlo sam srećan i ponosan što sam ovde, ne mogu da dočekam da krenem sa radom. Došao sam u veliki klub sa još većom istorijom. Više od 70 trofeja, neverovatan učinak. Imam veliku želju da pokažem da sam spreman za svaku bitku koju ću morati da vodim za ovaj klub – započeo je.

Dodao je da je posle razgovora sa čelnicima kluba osetio da je ovo pravo mesto za njega.

-Posle razgovora sa predsednikom kluba, sportskim direktorom i svim menadžerima, odmah sam osetio da je ovo pravo mesto za mene, gde se donose teške odluke, tako da sam mogao sa zadovoljstvom da potpišem ugovor. Siguran sam da će mi biti lepo ovde – nastavio je on.

Istakao je da je Ferencvaroš veliki klub i da ima dosta pritiska jer stalno mora da se pobeđuje.

-Ferencvaroš je veliki klub gde ima mnogo pritiska, jer uvek moraš da pobediš. Volim taj osećaj! Moj život je takmičenje. Kada me je neko upitao da li sam spreman, rekao sam da sam rođen spreman. Kada vas pozove veliki klub kao Ferencvaroš, morate da budete spremni. Ne u tom trenutku, već mnogo pre – naveo je bivši strateg Crvene zvezde.

Govorio je da će morati da daju sve od sebe.

 -Možda ćemo nekad remizirati, možda ćemo nekad izgubiti, ali cilj je da dobijemo svaku utakmicu. Moramo da damo sve od sebe, svi navijači moraju da znaju da je moj tim iskren i da ostavlja sve na terenu. To je moja filozofija. Možeš da pogrešiš u pasu, možeš da promašiš gol, ali ne možeš da promeniš stav. Mora da dođe iznutra – objašnjavao je on.

Tim iz Ljutice Bogdana je igrao protiv Ferencvaroša Ligi Evrope prošle sezone, a Stanković je napomenuo da je gledao taj susret.

-Naravno, pogledao sam obe prošlogodišnje utakmice sa Crvenom zvezdom. Moram da napomenem da je Ferencvaroš prošle sezone napravio odlične rezultate, plasirao se u osminu finala Lige Evrope, vrlo, vrlo jakog takmičenja. I sve to postigao je igrajući izvrstan, moderan, brz fudbal. Te utakmice pokazale su snagu Ferencvaroša, na kom se nivou klub nalazi. Video sam da imamo odlične fudbalere. Ekipa ima kvalitet da postigne dobre rezultate, ali moramo da postanemo pravi tim, to je jedini način da zaista postanemo jak – poručio je Dejan.

Na kraju je imao poruku za navijače.

-Možda sam mlad trener, ali pratim staru školu, poštovanje mi je važnije od svega. Morate da poštujete klub, predsednika, sportskog direktora, menadžera, igrače i morate mnogo da poštujete navijače. Igramo za njih. Poštovanje mora da postoji u svlačionici, to je nepohodno, svako mora da poštuje onog drugog, jer samo tako možemo da razvijemo jedinstvo. Kad to budemo imali, onda ćemo biti zaista jaki – jasan je.

Obećao je lojanlost.

-U startu mogu da vam obećam jedino lojalnost, poverenje i rad, to je bitnije od bilo čega drugog. Radićemo naš posao zasnovan na ovim vrednostima što će biti teško. Nemam sumnju, verujem da je to pošten i efikasan način. I još nešto vam mogu obećati – moj tim nikada ne odustaje – zaključio je Stanković.

 

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter