0
Boks

FOTO: BSS

PRODUŽEN UGOVOR O SARADNJI BOKSERSKOG SAVEZA SRBIJE, TELEKOMA-MTS I ARENE! (FOTO)

Objavljeno: 07.09.23 u 13:35

Bokserski savez Srbije (BSS), Telekom Srbija-MTS i medijska kuća „Arena Channels Group“ produžili su danas ugovor o saradnji na osnovu kojeg će MTS petu godinu zaredom biti generalni sponzor Saveza, a „Arena“ nosilac prava na TV prenose.
Televizija „Arena“ prenosiće mečeve novog takmičenja Open Balkan lige, zatim Bokserske lige Srbije, Regionalne lige i svih turnira koje organizuje Bokserski savez Srbije.

Ugovor o saradnji potpisali su predsednik BSS Nenad Borovčanin, generalni direktor Telekom Srbija-MTS Vladimir Lučić i direktor „Arena Channels Group“ Nebojša Žugić. Borovčanin se zahvalio na poverenju, koje obavezuje da se rezultatski opravda i posebno naglasio podršku države i predsednika Aleksandra Vučića, koji je prvi pružio podršku kada je, kako je naveo, boks bio u blatu.

„Biti sa najjačima znači da i mi moramo da budemo u samom vrhu. Telekom i Arena nam daju podršku da imamo sva ova takmičenja bez kojih nema uslova ni da se revitalizuju naše sale i naši bokseri imaju iste uslove kao njihovi protivnici“, istakao je Borovčanin na konferenciji za medije.

Za dobar napredak potrebna su kvalitetna takmičenja i prateći ono što su pametni započeli i mi smo u boksu napravili Open Balkan kup, koji će se održavati jednom mesečno, na kojem će sem takmičara iz Srbije, Severne Makedonije i Albanije, moći da učestvuju i svi drugi, dodao je prvi čovek BSS.

„Prvi kup je u nedelju u Smederevu, u okviru Smedervske jeseni, tu su sa nama i prijatelji iz BK Kumanovo, a posle toga ćemo imati mečeve u Kumanovu, Ohridu, Tirani, Zrenjaninu, Šapcu“

“Regionalna liga, treća po redu, počinje krajem oktobra, tu je Bokserska liga Srbija i ono što je za nas posebno važno, naredne godine u Beogradu Evropsko prvenstvo za muškarce i žene, kvalifikacije za OI i naravno Igre u Parizu, gde već imamo dve norme, a verujem da ćemo imati i više“, poručio je Borovčanin.

FOTO: BSS

Direktor Telekoma Lučić rekao je da su ponosni na poslovanje Arene, koja je najjača medijska kuća u ovom delu Evrope, prisutna u četiri miliona domaćinstava.

„Sportski kanali su praktično najvredniji deo naše ponude i nije nam bio cilj samo da budemo najgledaniji, nego da promovišemo domaći sport. Bez sposobnih ljudi ne bi bilo ništa, zato se zahvaljujeno rukovodstvu BSS i čestitamo što ste među prvima organizovali takmičenja, kao na Open Balkanu, jer smo nagledaniji u Sevrenoj Makedoniji i to nam mnogo znači“, istakao je Lučić.

Direktor „AreneŽugić istakao je da je saraadnja sa savezima u borulačkim sportovima ju ekspanziji, da je sve veći broj medalja i dacse na taj način promovišu i domaći sport i zemlja.

„Saradnja sa boksom ulazi ušestu godinu, na početku boks je bio „na aparatima“, bili smo daleko od medalja, a sad smo došli u piziciju da razmišljamo koliko ćemo medalja uzeti na nekom takmičenju, zasijale su medalje i na Svetskim i Evropskim takničenjima, pune se sale, a boks je izuzetno važan i u formiranju sportskih i životnih navika naših mladih sportista“, rekao je Žugić.

Predsednik BK Kumanovo Kristijan Andrejevski zahvalio se na pozivu da učeStvuju na Balkan open kupu.

„Hvala priateljima koji su nas pozvali, biće nam čast da se takmičimo, da budemo domaćini u oktobru i potrudićemo se da napravimo što konkurentiji tim“, poručio je Andrejevski.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter