0
Košarka

Nikola Milutinov during the FIBA World Cup 2023 Quarter-Finals match between Srbija and Litvanija at Mall of Asia on September 05, 2023 in Manila, Philippines. (Photo by Starsport.rs ©)

POZNATO KO SUDI SRBIJI U POLUFINALU MUNDOBASKETA: Trojica cenjenih arbitara dele pravdu protiv Kanade!

Objavljeno: 07.09.23 u 18:50

Nadamo se da se o njima neće mnogo pričati.

Košarkaška reprezentacija Srbije sastaće se sa selekcijom Kanade u polufinalu Svetskog prvenstva. Ova utakmica igra se u petak u 10:45, a sada su poznate u sudije, koje će deliti pravdu na oba polufinalna duela.

Utakmicu između Srbije i Kanade, sudiće Huan Roso (Francuska), Hulio Manaja (Panama) i Manuel Maconi (Italija). Huan Roso i Manuel Maconi su inače jedni od najboljih, a možda i najbolji arbitri koje FIBA Evropa ima.

Sa druge strane, polufinalni duel između SAD i Nemačke, sudiće evropska trojka: Antonio Konde (Španija), Boris Krejić (Slovenija) i Gatis Šalins (Letonija). Taj meč, na programu je u petak od 14.40 časova.

U toku FIBA takmičenja poslednjih godina, sudije su često u centru pažnje. FIBA ima veliki problem jer arbitri iz raznih delova Sveta, često nemaju jednak kriterijum i zbog toga dolazi do nezadovoljstva timova.

Koje će mesto zauzeti košarkaška reprezentacija Srbije na Mundobasketu?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter