0
Fudbal

FOTO: Unsplash/edoardo-busti

OVAKO SE BORI PROTIV NAMEŠTANJA: FS obustavio dve lige posle istrage!

Objavljeno: 07.09.23 u 16:20

Slučaj o kome sada govori čitav svet.

Fudbalski savez Bolivije doneo je odluku o suspenziji dva najviša ranga bolivijskog fudbala nakon što su istražitelji otkrili ozbiljne slučajeve nameštanja utakmica.

Prema izveštajima istražitelja, cela liga je duboko ukorenjena u mrežu manipulacije rezultatima, pri čemu su čelnici klubova, igrači i značajan broj sudija bili uključeni.

Skandal je izbio nakon što su procureli eksplicitni materijali koji su proizašli iz prisluškivanja i temeljne istrage. Odluka o suspenziji takmičenja doneta je sa ubedljivih 14 glasova „za“ i samo jednim „protiv“.

Lokalni mediji izveštavaju o tome kako je odluka stupila na snagu sedam dana nakon što su disciplinske komisije objavile niz kompromitujućih audio snimaka koji otkrivaju široku organizaciju, koja uključuje menadžere više od polovine klubova u prvoj i drugoj ligi, same fudbalere i arbitre.

FBF je takođe uputio zvaničan zahtev Južnoameričkoj fudbalskoj konfederaciji – CONMEBOL za organizaciju novog, skraćenog prvenstva koje bi trebalo da se odigra od kraja septembra do kraja decembra.

Uz to, tražena je potpuna zabrana klađenja na bolivijski fudbal kako bi se sprečile dalje nepravilnosti.

 

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter