1
Fudbal

Serbia's head coach Dragan Stojkovic looks on during UEFA Euro 2024 Group G qualifying football match between Serbia and Hungary in Belgrade, Serbia, on Sept. 9, 2023.

ORLOVI PALI NA MARAKANI: Mađarska praktično već viđena na Euru, Srbiji mnogo teže! (VIDEO)

Objavljeno: 07.09.23 u 22:41

Komplikuje se situacija u grupi, ali želja ne može da se ospori.

Fudbaleri Srbije na našem najvećem stadionu dočekuju ekipu Mađarske u duelu dve najbolje plasirane ekipe naše grupe u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj.

Meč je zavšren rezultatom 1:2 za ekipu Mađarske.

Praktično su Orlovi poveli iz prve prave šanse jer je nakon sjajnog poteza Tadića, praktično na tacni poslužen Vlahović, koji je loše zahvatio loptu, ali je uz malo sreće ipak Salai postigao autogol i tako stavio svoj tim u zaostatak nakon svega sedam minuta.

Par minuta kasnije je Radonjić imao sjajan prodor, ali na pravom mestu nije bio Vlahović, tako da iz te šanse nismo uspeli da dupliramo prednost. Potom su sredinom prvog dela potezom Milinkovića-Savića Orlovi došli u poziciju da ugroze gol rivala, ali je čuvar mreže gostiju, Dibus, bio na nivou.

Ipak, nakon nešto više od pola sata igre, usledio je pravi rikošet u kaznenom prostoru naše selekcije, što je iskoristio Varga, koji se sjajno postavio i doneo izjednačenje svojoj ekipi. Svega dva minuta kasnije, ponovo nakon loše reakcije odbrane naše selekcije je kažnjena, a Orban je bio strelac.

Hungary’s players celebrate goal during UEFA Euro 2024 Group G qualifying football match between Serbia and Hungary in Belgrade, Serbia, on Sept. 9, 2023.

U finišu prvog dela, Sergej je centrirao, Vlahović samo okrznuo loptu glavom, ali ona je nažalost prošla svega par santima pored desne stative.

Na početku nastavka domaći tim je imao dve neverovatne prilike, ali je Dibus nestvarnim reakcijama sprečio da se izjednači rezultat. Takođe 20 minuta pre kraja sjajnu šansu je imao ponovo Vlahović, ali je udarac glavom iz neposredne blizine završio pored gola.

Do kraja meča pokušavali su Orlovi da dođu barem do boda, ali ipak nije bilo konkretnijih situacija, a najbolju priliku je imao Gudelj čiji je šut prošao jako blizu leve stative čuuvara mreže gostiju.

Trenutno smo drugi na tabeli naše kvalifikacione grupe, pa samim tim bi nas praktično dve pobede u naredna četiri meča gotovo sigurno vodile na evropsku smotru, uz uslov da slavimo nad Crnom gorom u Beogradu.

Standings provided by Sofascore

 

6
3

1 Komentara

  1. Dokle cemo se folirati i pisati bajke o nasem fudbalu i reprezentaciji !? Nemamo mi nikakvu igru a za neku igru treba neko i da pripremi i nauci fudbalere da je sprovedu u delo jer ovo sto gledamo je otuzno i davno prevazidjen fudbal. Nasoj reprezentaciji vise odgovara da se igra protiv jacih i favorizovanih selekcija jer tu krecemo kao autsajderi i onda dolazi do nekog naseg inata, borbenosti i jake individualnosti pa ako pobedimo ili ostvarimo neki povoljan rezultat onda smo sutra u svim novinama i TV vestima po pravilu medju najvecim fubalskim velesilama. Ne secam se da smo u Beogradu odigrali neku utakmicu sa potpunom dominacijom i dobrim fudbalom vec je uvek bilo toplo-hladno dok smo na strani imali neke velike i vazne pobede poput Portugala i Norveske. Ekipa koja ima u samom spicu triling asova poput Mitrovica, Vlahovica u Jovica i pa bokovima Kostica, Zivkovica i Lazovica dok iza sebe ima dva velemajstora poput Sergeja i Tadica a ne moze da napuni mrezu do vrha gostujucim ekipama onda je neki veliki problem u samoj reprezentaciji pa nek nam Piksi proba to malo bolje da razjasni.

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter