0
Košarka

FOTO: FIBA

DONČIĆEVIH 29 POENA NEDOVOLJNO SLOVENIJI: Litvanci lako slavili, boriće se za 5. mesto!

Objavljeno: 07.09.23 u 16:48

Zaslužena pobeda.

U borbama za pozicije od 5. do 8. mesta na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u košarci, našle su se 4 poražene selekcije u četvrtfinalima – Slovenija, Letonija, Litvanija i Italija. U prvom duelu, Letonija je bila bolja od Italije, a nakon toga, Litvanija je pobedila Sloveniju sa 100:84 i tako je obezbedila utakmicu za 5. mesto.

Sigurni su bili Litvanci od samog starta, a gotovo sve vreme kontrolisali su utakmicu, čemu svedoči podatak da su vodili čak 37 minuta i 50 sekundi.

FOTO: FIBA

Do trijumfa predvodio ih je Jonas Valančijunas sa 24 poena i 12 skokova, dok je Brazdeikis ubacio 15, a Sirvidis i Kuzminskas po 14 koševa. Na drugoj strani, Sloveniji nije bio dovoljan Luka Dončić koji je ovaj meč završio sa 29 koševa. Dvocifreni su još bili Nikolić sa 14, Tobi sa 13 i Dragić sa 12 poena.

Tako će se Litvanija i Letonija boriti za petu poziciju, a Slovenija i Italija za sedmu. Ti mečevi biće na programu u subotu.

Koje će mesto zauzeti košarkaška reprezentacija Srbije na Mundobasketu?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter